Josip Urti najuspješniji ribolovac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državni reprezentativac u podvodnom ribolovu Josip Urti najuspješniji je ribolovac u subotu održanog 8. Vargarola cupa, natjecanja udicara i podvodnih ribolovaca.

Od osam ujutro barkarioli su u pulski akvatorij odveli 67 natjecatelja, koji su do 13 sati pokušali svoj ulov uciniti što vecim kako bi se okitili medaljama i prigodnim nagradama.

Državni reprezentativac Urti, kojem cak nije bila potrebna pomoc partnera poput ostalih natjecatelja u konkurenciji deset parova, u svom subotnjem ulovu na žici je, izmedu ostale ribe, na obalu stigao s gotovo šest kilograma teškim ugorom i palamidom od dva kilograma, te je bio neuhvatljiv za ostalu konkurenciju osvojivši 5.050 bodova.

Na drugo mjesto plasirao se par Mickocic-Dobrava s ostvarenih 4.450 bodova, dok je treci bio par Soric-Škific koji su dohvatili 4.200 bodova.



U udicarenju s barki, nadmetanju 24 para, najuspješniji je bio plominski par Bažon-Barak, ostvarivši rezultat vrijedan 9.150 bodova. Drugo je mjesto pripalo paru Softic-Kevdžija (Delfin) s ostvarena 8.250 boda, dok su treci bili "uljanikovci" Karanfilov-Rijavac (8.050).

Na svoje su došli i najmladi, u konkurenciji 15 natjecatelja djecjeg uzrasta koji su pecali s obale najuspješniji je bio Žan Žak Žmak (0.650), ispred Adriana Ambrožica (0.550) i Martina Žgombe (0.400).

Više od samog natjecanja clanove SRD Vargarola i njihove goste, koji su bacanjem vijenca u more u spomen na žrtve tragedije, razveselilo je kasnije zajednicko druženje uz brudet i rižoto, koje nije pokvarilo ni izuzetno toplo i sparno vrijeme. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter