Josip Diminić izlaže u galeriji Cvajner

Josip Diminić (N. LAZAREVIĆ)
Josip Diminić (N. LAZAREVIĆ)

U sastavu projekta AME-a u subotu, 26. prosinca, u 21 sat u galeriji Cvajner bit će otvorena izložba radova Josipa Diminića. Bit će izložen portret njegove majke u kovanom željezu, kao i dva razigrana kozlića, sve iz 1963. godine. Tu su još i, kako veli povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner, njegovi maestralni crno-bijeli crteži na papiru iz 2009. godine, koji na jednak, asocijativan, nedoslovan, a poetičan način govore o čovjeku danas, ali i o samom umjetniku.

- U oba segmenta, u reljefima i crtežima, dominantna je crna /ne/boja, pa radovi gotovo do neprepoznatljivosti iskaču iz cijeloga opusa umjetnika i zato jesu kuriozna činjenica.

Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja iduće godine, veli Ostojić Cvajner.

Josip Diminić, primarno slikar i kipar, zatim ideator velikih i malih projekata, kreator iznimnih ambijentalnih repera, utemeljitelj značajnih institucija i asocijacija koje i danas traju, veliki promotor umjetnosti i umjetnika, ugledan učitelj i prof. emeritus vlasnik je nekoliko monografija i knjiga, više grafičkih mapa i vrlo bogate biografije. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter