Josip Brezni: Odgoda je najlogicnije rješenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kombinacija snijega, leda i niskih temperatura natjerala je hrvatske prvoligaše na traženje odgode nastavka Prve HNL za tjedan dana, s 18. na 25. veljace. Cak trinaest klubova obratilo se povjereniku za natjecanje Josipu Breznom, zahtijevajuci što ranije donošenje odluke, a jedino Hajduk, Osijek i Istra 1961 nisu imali ništa protiv igranja u ranije zacrtanom terminu.

- Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza poslao sam zamolbu za promjenu termina polufinala Kupa, 21. ožujka i 11. travnja. Rijec se o dvije jedine slobodne srijede koje su izvan kalendara UEFA-e i FIFA-e. Buduci da klubovi cim prije žele znati kakva je situacija, kako bi mogli planirati aktivnosti za iduci tjedan, konacnu odluku donijet cu cim dobijem odgovor iz Rusanove. Vjerujem da bi to moglo biti vec u cetvrtak. Moram istaknuti da su nam taj 21. ožujka i 11 travnja iznimno bitni, jer su sve ostale srijede UEFA i FIFA termini u kojima se ne smiju igrati prvenstvene utakmice - tumaci povjerenik za natjecanje.

Kako sad stvari stoje, pomicanje pocetka proljetnog dijela sezone je više nego izgledno, a u tom bi slucaju 18. kolo bilo pomaknuto s 18. veljace na 21.ožujka.

- Tako nam nalažu propozicije natjecanja. S obzirom na dugorocnu prognozu, jasno je da se vremenske prilike nece bitno popraviti u iducih sedam-osam dana. Prema tome, odgoda je u ovom trenutku najlogicnije rješenje - zakljucuje Brezni. (D. P./NL)


Podijeli: Facebook Twiter