Josiel i Pilipović izbačeni iz momčadi Istre 1961

Josiel i Borislav Pilipović (M. ANGELINI/arhiva)
Josiel i Borislav Pilipović (M. ANGELINI/arhiva)

Za Istru 1961 pred vratima je posljednja utakmica pred svojim navijačima u najboljoj sezoni u prvoligaškoj nogometnoj povijesti Pule, pred vratima je dolazak novog-starog prvaka Dinama, pred vratima je i nogometna fešta nakon susreta.

No, s druge je strane "slučaj Jo" koji je tijekom tjedna, nažalost, zauzeo čelno mjesto u svim razgovorima o "zeleno-žutima", ispred gostujuće pobjede nad Hajdukom i svega navedenog. Stoga se i trener Istre 1961 očekivano u najavi susreta 35. kola Prve HNL, što se sutra s početkom u 15 sati s Dinamom igra na "Drosini", prvo osvrnuo na tu vrlo neugodnu epizodu.

- Disciplinska komisija još nije izrekla kazne igračima uključenima u tu aferu, ali ja sam kao trener odlučio da Jo i Pilipović neće biti u momčadi protiv Dinama, za razliku od Obšivača. Dakle, klupsku kaznu tek očekujemo, ali kako ja sastavljam momčad, njih sutra u njoj neće biti, rekao je trener Istre 1961 Igor Pamić.

Nakon što je glasnogovornik kluba Daniel Sponza rekao da su Pilipović i Obšivač u dogovoru s klubom povukli prijavu protiv Joa, a isto je učinila i djevojka iz Medulina, Pamić se ipak vratio na taj slučaj.

- Jo i Pilipović će biti slobodni nakon Dinama. Dobit će raskid ugovora, a o kazni će odlučiti klub. Iako, da se mene pitalo, do svega ovoga sigurno ne bi došlo. Da su me poslušali kad sam suspendirao Joa nakon utakmice s Rijekom, sad bismo umjesto o njima razgovarali o Dinamu i odličnoj sezoni koju ostavljamo za sobom.

No, zbog klupskih smo interesa postupili na ovaj način i to nam se potom obilo o glavu. I baš me takve situacije najviše ljute, jer dokazuju da još uvijek nismo napravili taj iskorak kao klub. I dalje je prva momčad ta koja stvara imidž kluba svojim rezultatima, a trebalo bi biti obrnuto, veli Pamić.

S obzirom na to da je i uoči gostovanja na Poljudu trener "zeleno-žutih" imao problema s igračkim kadrom, koji su ozljede i odlasci znatno prorijedili, nakon što je "prekrižio" vinovnike incidenta ostao je na minimalnom broju raspoloživih igrača uoči sutrašnjeg susreta.

- Bit će nas 14, sasvim dovoljno, a pozvat ću i još nekog juniora. Dosta će toga ovisiti i o tome hoće li Woon moći igrati ili neće, zbog problema sa zadnjom ložom. Odluku ćemo donijeti uoči susreta, rekao je Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter