Joseph Brooks pronaden mrtav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki skladatelj filmske glazbe, scenarist i redatelj Joseph Brooks, dobitnik Oscara 1977. godine, umro je u nedjelju u New Yorku u 73. godini, objavila je policija napomenuvši da je vjerojatno rijec o samoubojstvu.

Brooksu je uskoro trebalo poceti sudenje zbog silovanja žena koje je navodno privlacio u stan pod izgovorom da dolaze na audiciju. Prema sudskim izvorima, Brooks je kazao da se ne osjeca krivim.

Glasnogovornik policije je rekao da ga je našao prijatelj u njegovu stanu na Manhattanu. "Cini se da je rijec o samoubojstvu", istaknuo je glasnogovornik.

Joseph Brooks navodno se ubio rucnikom stegnutim oko vrata i plasticnom vrecicom na glavi, rekli su istražitelji novinarima.

Godine 1977. Joseph Brooks je osvojio Oscara za najbolju originalnu pjesmu "You light up my life" u istoimenom filmu koji je i režirao. Za tu je pjesmu osvojio i Grammyja.

Godine 2009. Brooks je, prema njujorškom tisku, izjavio da se ne osjeca krivim za silovanje i seksualne napade na 13 žena. Datum njegova sudenja još nije bio odreden.

Jedan od njegovih sinova Nicholas Brooks (24) optužen je prije nekoliko mjeseci za pokušaj ubojstva svoje pratilje Sylvie Cachay, pronadene u hotelu SoHo House u prosincu kako leži u kadi s tragovima gušenja. Izjavio je da se ne osjeca krivim. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter