Još vece brdo djecjih knjiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz "veliki" sajam, na gornjem katu Doma hrvatskih branitelja u petak je otvoren i Festival djecje knjige Monte Libric, namijenjen najmladim citateljima, ali i svima onima koji vole knjige za djecu i mladež. Mališane je ove godine docekao puno veci Monte Libric uz mnoštvo naslova i nakladnika, a novost u ponudi su i knjige na stranim jezicima. Na ovom djecjem brdu knjiga svakodnevno ce se održavati prigodni piknici s književnicima, a svaki ce dan završavati uz Pricu za laku noc.

Na prvom Pikniku s autorom s ucenicima izosnovnih škola Tone Peruško i Juršici te mališanima iz Djecjeg vrtica Vjeverice družio se nagradivani književnik Zvonimir Balog koji je uz pomoc Mladena Kušeca predstavio svoju knjigu "Tri ja magarca". Mlade citatelje zanimalo je što je Balog želio biti kad je bio mali. "Želio sam biti nitko i ništa jer taj nema nikakvih obaveza, poslova i briga. Ipak nisam u tome uspio do kraja jer je bila velika konkurencija", kazao je Balog.

Ovaj svestrani umjetnik - slikar, ilustrator, kipar, graficar, autor dramskih i televizijskih tekstova, otkrio je da trenutno radi na šest romana, dvjema knjigama pripovjedaka, dvjema zbirkama pjesama te na nekoliko drama. Balog je spomenuo i svoju posljednju knjigu "Klekovacke vještice", koja govori o legendi o vješticama s planine Klek ponad Ogulina.

Pikniku s autorom kasnije se pridružila i Sanja Pilic, ciji su roman "Mrvice iz dnevnog boravka" mnogi ucenici procitali za lektiru. Ova simpaticna spisateljica na Piknik je došla sa šest svojih knjiga, što je tek mali dio onoga što je dosad objavila. Naime, opus Sanje Pilic cini 17 knjiga i 300-tinjak prica zbog cega, sama priznaje, vec ima problema pri smišljanju naslova.

U nastavku jucerašnjeg programa bio je i najavljen Piknik s Ivanom Balenovicem koji je govorio o knjizi "Princ Humorabi od Plusopotamije", dok je pricu za laku noc ispricala Sanja Pilic uz pratnju gitarista Amira Hodžica.


Podijeli: Facebook Twiter