Još tri radna dana za poreznu prijavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do cetvrtka ujutro su ispostave Porezne uprave u Istarskoj županiji zaprimile 27.189 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2009. godinu. To je 44 posto od broja prijava koje se ocekuju u ovoj godini. Kao što je vec uobicajeno, najveci dio prijava gradani ce podnijeti u posljednji trenutak, a do isteka roka ostala su samo tri dana.

Ispostave Porezne uprave zaprimaju prijave u petak i subotu do 14.30, a u ponedjeljak, 1. ožujka, do 19 sati. Ispostave pocinju s radom u 7.30, a pauza je od 10.30 do 11 sati.

U ponedjeljak (1. ožujka) se do kraja radnog vremena Porezne uprave mogu povuci ranije podnijete prijave ako se ustanovi da prijava dohotka i ostvarenih olakšica nije isplativa. Prilikom povlacenja dovoljno je podnijeti pismenu izjavu bez obveze navodenja razloga zbog kojih se odustaje od podnošenja prijave.

Prijavu se može i preporucenom poštom poslati ispostavi podrucnog ureda. No, bitno je da poštanski štambilj ima datum od veljace ili najkasnije 1. ožujka. Radnim danom uredi Hrvatske pošte rade do 19 sati. Onima koji ipak zakasne predati prijavu do kraja radnog vremena ispostava Porezne uprave i poštanskih ureda ostaje posljednja šansa - poštanski ured na granicnom prijelazu Kaštel, koji radi 24 sata sedam dana u tjednu. No, iz tog ureda su nam napomenuli da ce u ponedjeljak, 1. ožujka, prijave zaprimati do 23.30. (P. GREGOROVIC)


KOJE SVE OLAKŠICE PRIJAVLJENE U GODIŠNJOJ POREZNOJ PRIJAVI DONOSE POVRAT POREZA MOŽETE SAZNATI U PETAK U TISKANOM IZDANJU.

Podijeli: Facebook Twiter