Još se traži autobus Briona ukraden u Bruxellesu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svibnju ove godine navršit ce se šest godina od krade autobusa marke mercedes vrijednog oko 250 tisuca eura iz centra Bruxellesa, kojim je pulski autoprijevoznik Brioni u središte Europske unije i posjet tamošnjim europskim institucijama dovezao delegaciju od 25 procelnika za financije istarskih gradova i opcina.

S autobusom koji je bio parkiran na parkiralištu Boulevard Pacheco, u blizini hotela u kojemu su odsjeli procelnici, nestali su i tartufi, vina i biska koje su istarski financijaši namjeravali darovati domacinima tijekom sedmodnevnog studijskog putovanja. Do danas autobus nije pronaden premda se potkraj prošle godine pojavila nada da je otkriven.

Naime, istarska policija potvrdila nam je informaciju da je još 3. listopada prošle godine PU dubrovacko-neretvanska na granicnom prijelazu Zaton Doli privremeno oduzela autobus marke mercedes evo 350SHD talijanskih registracijskih oznaka, u vlasništvu tvrtke iz Italije. Autobus je zaplijenjen jer je PU istarska za njim raspisala potragu sumnjajuci da je rijec o vozilu s krivotvorenim brojevima šasije.

Autobus je potom odvezen u Pulu gdje su ga 12. listopada pregledali vještaci Centra za forenzicna ispitivanja, istraživanja i vještacenja "Ivan Vucetic" iz Zagreba, no utvrdili su da je broj šasije originalan te da se ne radi o autobusu pulske tvrtke.

Potraga za skupocjenim, tada jednim od najboljih autobusa Briona medutim nije stala na tome, premda tvrtka od njegovog pronalaska ne bi imala velike koristi. Direktor ovog najveceg istarskog autoprijevoznika Ante Kvasina pojasnio nam je da bi sada, nakon šest godina, taj autobus bio u vrlo lošem stanju, a tvrtka niti ne polaže pravo na njega.

- Ako autobus ikada i bude pronaden, on ce biti vlasništvo osiguravajuce kuce kod koje je izmedu ostalog bio osiguran i od krade. Premda smo vec pet godina na sudu s osiguravateljem i premda smo dobivali presude u našu korist, Brionima još nije isplacena odšteta jer se osiguravatelji stalno žale, veli Kvasina. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter