Još se ne zna tko je ubio psa Miška

Još se ne zna tko je ubio Miška (M. ANGELINI)
Još se ne zna tko je ubio Miška (M. ANGELINI)

Počinitelj brutalnog ubojstva psa Miška u Galižani prije točno godinu dana za taj bezumni i okrutni čin najvjerojatnije neće odgovarati.

Porazna je to činjenica vidljiva iz odgovora istarske policije od koje smo pokušali doznati ima li pomaka u istrazi događaja koji je prije godinu dana uzbunio sve ljubitelje životinja u Hrvatskoj.

- Policija u slučaju Miška nije utvrdila osnovanu sumnju da je određena osoba počinila to djelo. O svemu je obaviješteno Državno odvjetništvo, izvijestila nas je Nataša Vitasović iz PU istarske, napominjući da slučaj nije zaključen već se istraga nastavlja te da neće odustati od pronalaska počinitelja.

Međutim, iz ovakvog odgovora zapravo proizlazi da policija zna tko je zlostavljao psa, no to ne mogu dokazati pa se takva osoba, koja je stavila petardu u usta najboljem čovjekovom prijatelju stoga slobodno šeće među nama, uvjeren da mu nitko ništa ne može. Dovoljno dobra podloga za daljnje zlostavljanje životinja jer nema kazne. Saznanja o počinitelju okrutnog čina nema ni veterinar koji je morao uspavati Miška i koji je cijeli slučaj prijavio policiji Stjepan Kočar.

- Nažalost, nemam nikakvih novih informacija. Otkako sam početkom prošle godine predao svu dokumentaciju te odgovorio na još nekoliko naknadnih pitanja, iz policije nisam dobio ni jednu povratnu informaciju, rekao nam je Kočar, izrazivši žaljenje zbog toga.

Iako je Luciano Zaharija, sin vlasnice psa, još na početku cijelog slučaja rekao da vjeruje da će počinitelji biti vrlo brzo pronađeni budući da mu je dvoje ljudi iz Galižane reklo da su vidjeli tko je Mišku stavio petardu u usta, to nije pomoglo jer počinitelji dan danas nisu pronađeni.

Bolje rečeno, svjedoci okrutnog čina odlučili su ne progovoriti da si ne navuku probleme na vrat pa šute. Policija stoga nema službenu potvrdu tko je zlostavljao Miška, iako se vrlo dobro zna. Znali su tada, znaju i sada. Hoće li im u međuvremenu proraditi savjest i hoće li učiniti ispravnu stvar, ostaje za vidjeti. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter