Još se ne zna hoće li biti novih karata za Gilmoura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prekjučer su dva slovenska tehničara iz produkcijskog tima zaduženog za pripremu koncerta legendarnog gitariste i pjevača Pink Floyda Davida Gilmoura 12. rujna u pulskoj Areni, obišli i detaljnije izmjerili unutarnji prostor gledališta pulskog amfiteatra, a nešto kasnije i proporcije središnjeg, glavnog ulaza u Arenu.

Nema predgrupe

O tom njihovom tehničkom pregledu i odluci o konačnim produkcijskim uvjetima, kako smo već pisali, ovisi i mogućnost hoće li se organizator koncerta, bečki NuCoast, odlučiti na eventualno puštanje u prodaju izvjesne nove količine ulaznica. Točnije, jučer su se, nakon pregleda, organizatori trebali oglasiti i potvrditi je li Gilmourov pulski koncert službeno rasprodan ili se, ipak, puštaju u prodaju dodatne karte. Fanovima ne preostaje drugo nego učestalo osvježavati stranice Eventima.

No, do zaključenja ovog broja na internetskim stranicama Eventima i dalje je za svih šest kategorija ulaznica (od 292 do 787 kuna) pisalo: "Trenutno nema ulaznica". Ta poruka stoji još od prvog dana prodaje, prošlog petka, kada su sve dostupne ulaznice planule u svega par sati.

Većinu ulaznicu kupili su stranci, i to doslovno sa svih kontinenata, pa i iz Tanzanije, Izraela, Bahreina, Tajvana, Arapskih Emirata, Indije, Paragvaja, Pakistana, Svete Helene, Makaa.

No, bez obzira na to što se ulaznice za pulsko gostovanje  Davida Gilmoura ne mogu kupiti, njegov se koncert tek počeo oglašavati. Naime, u gradu su osvanuli plakati koji najavljuju njegov koncert 12. rujna u Areni. Na plakatima piše da Gilmour nema predgrupe.

Ekskluzivno otvaranje

David Gilmour u Puli ekskluzivno otvara svoju europsku mini-turneju koja uključuje svega osam datuma. U veronskoj Areni nastupa dva dana kasnije 14. rujna, dok je večer nakon Verone u Firenci u Teatro Le Mulina. Zatim je 17. rujna u amfiteatru Theatre Antique u francuskom Orangeu; 19. rujna u Konig Pilsener Areni u njemačkom Oberhausenu, a zaključna tri nastupa održat će u londonskom Royal Albert Hallu 23. 24. i 25. rujna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter