Još se istražuje motiv masovne tucnjave u Koparskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Htio bih demantirati da smo ja i moji prijatelji sumnjivi. Mi u mom stanu igramo igrice i slušamo glazbu. U ovoj su zgradi vecinom umirovljenici pa kad smo mi malo glasniji i puštamo glazbu, po njima stvaramo buku. Zvalo me vec brdo ljudi koji me pitaju što se ovdje dogodilo. Ja sam u vrijeme tucnjave bio u stanu i nisam vidio ništa. Ne znam uopce tko su ti decki koji su se ovdje u utorak tukli.

Lupali su na vrata mog stana i ništa nisu govorili. Ja sam bio unutra zakljucan. Kad sam izašao, vidio sam prijatelje ozlijedene. Bilo je tu noževa, boksera, ali i bajuneta. Zbilja ne znam tko su ti likovi, nikad ih nisam vidio, rekao nam je Nico Hans Križic (19), vlasnik stana na osmom katu zgrade u Koparskoj 48 ispred kojeg se u utorak fizicki, ali i raznim hladnim oružjem, obracunalo deset mladih Puljana u dobi od 16 do 26 godina.



U diru je brijati glavu na celavo

Zgroženi stanari spomenute zgrade u pulskom naselju Šijana požalili su nam se da unatrag godinu dana ne spavaju na miru. Izravno su optužili baš Križica da je on kriv za njihovu nesanicu, i to nakon što se uselio u stan na osmom katu, u koji, smatraju stanari, dolaze sumnjivi tipovi. Ukazali su na to da su više puta pozivali policiju zbog buke te da se cesto dogada da u tom stanu netko dobije batine, odnosno da se iz njega cuju krš i lom. Stanari su Križica optužili i da je kriv za šaranje po liftu.

- Ne znam tko uništava lift. Vec sam ga jednom prefarbao jer su svi optuživali mene, i rekao sam da cu ga opet ofarbati ako treba. Ja nisam oštetio lift, a za druge ne mogu reci. Price da se kod mene okupljaju celavci su smiješne. Pa izadite van i vidjet cete da neki decki briju glavu, to je sad u diru, rekao nam je Križic, koji opovrgava da je u pitanju bio obracun bandi ili pak da je sve povezano s navijackim skupinama.



Pod i stepenište zgrade, koji su u utorak i srijedu bili obliveni krvlju, jucer su bili ocišceni. Tragovi krvavog obracuna, medutim, još uvijek su po zidovima.

Kako je izvijestila PU istarska, u tucnjavi su lakše ozlijedena dvojica maloljetnika (najvjerojatnije 16-godišnjaci op. a.) te Puljani u dobi od 21 i 26 godina. Epilog tucnjave su i tri kaznene prijave. Kaznenu prijavu za teške tjelesne ozljede u pokušaju zaradio je maloljetnik, najvjerojatnije 16-godišnjak, dok je 22-godišnji N. M. iz Pule zaradio prijavu za kazneno djelo nanošenja tjelesnih ozljeda. Najstariji sudionik tucnjave, S. B. (26) iz Pule, zaradio je pak optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.



Od ranije poznati policiji

Naime, mladici su se obracunali hladnim oružjem, odnosno pajserima, cekicima, bokserima, ali i drugim slicnim "alatom", pa otud i prijava iz Zakona o oružju. Neslužbeno smo doznali da je 22-godišnji N. M. policiji od ranije poznat po narušavanju javnog reda i mira te zloporabi droga. Po slicnim je kaznenim djelima policiji poznat i S. B. (26).

Pulska je policija utvrdila da su se u stanu na osmom katu u utorak poslijepodne nalazili 19-godišnji Križic i 22-godišnji N. M. iz Pule kada su na vrata pocela lupati cetvorica mladica, odnosno dvojica maloljetnika te 21-godišnjak i 26-godišnji S. B. iz Pule. Buduci da je cetvorka pred Križicev stan došla ''opremljena'' s više komada hladnog oružja i alata, ova dvojica u stanu pozvala su u pomoc cetvoricu svojih prijatelja. Ubrzo nakon toga na osmi kat su pristigla dvojica 20-godišnjaka iz Pule, 21-godišnjak iz Loborike i 25-godišnjak iz Pule. Nije puno trebalo da se mladici potuku, a prava je sreca da nitko nije ozbiljnije ozlijeden.

U tucnjavi su lakše ozlijedeni maloljetnici koji su se došli tuci pred stan, a ozlijeden je i 21-godišnjak iz Loborike, koji je prijateljima u Križicev stan došao "u pomoc", te 22-godišnjak koji je bio s Križicem u stanu.

Tijekom obavljanja ocevida policajci su u pepeljarama u stanu pronašli suhu biljnu materiju nalik marihuani. Kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da je vlasnik, odnosno korisnik stana Hans Nico Križic, pocinio kazneno djelo zloporabe droga. Policija još uvijek istražuje motiv krvavog obracuna.


Podijeli: Facebook Twiter