Još se istražuje kako je ugljični monoksid dospio u sobu

Apartman u kojem su pronađena beživotna tijela mladog para nalazi se na drugom katu kuće
Apartman u kojem su pronađena beživotna tijela mladog para nalazi se na drugom katu kuće

Premda je toksikološkim vještačenjem utvrđeno da je uzrok smrti Patrika Blaška (27) iz Poreča i njegove djevojke Lare Nikolić (22) iz Vrvari u apartmanu agroturizma Milena u Bačvi kod Višnjana trovanje ugljičnim monoksidom, smrt mladog para ostaje misterij. Županijsko državno odvjetništvo u Puli i policija su izvijestili o uzroku smrti, ali i naveli da se okolnosti pod kojima je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom još istražuju.  

Nije, naime, utvrđeno odakle je ugljični monoksid dospio u prostoriju u kojoj nema nijednog plinskog trošila, niti otvora dimovodnog kanala, kao niti kako je moguće da se u prostoriji s balkonskim vratima koja su cijele noći bila otvorena "na ventus" nakupi tako ubojita koncentracija plina.

Vlasnik agroturizma Đorđe Stefanov i njegova majka Milena jučer su nas primili u konobi koja je od ove tragedije, 25. listopada, zatvorena jer zbog potresenosti jednostavno nisu u stanju raditi s ljudima.

- Do završetka istrage ne bismo željeli da fotografirate apartman jer zaista želimo da se sve ovo razjasni. Mi ne možemo prestati misliti na to dvoje mladih ljudi i suosjećamo s njihovim obiteljima. Konobu od tog dana nismo otvarali jer jednostavno nismo u stanju raditi, veli Đorđe koji je u konobi počeo pomagati majci i ocu još kao šestogodišnjak.

Pojašnjava nam da se kuća u kojoj se nalaze konoba i četiri apartmana te jedna soba za iznajmljivanje grije centralnim grijanjem na plin. Svi radovi su obavljeni legalno, instalacije i dimovode redovito su provjeravale ovlaštene osobe.

Policiji su predali svu dokumentaciju, vještaci su pregledali cijelu kuću iznutra i izvana i nisu još otkrili kuda je ugljični monoksid našao put u dnevni boravak apartmana u kojemu su spavali Patrik i Lara nakon svadbenog slavlja.

- Sa svojom sam obitelji gotovo devet godina živio u tom stanu i nikada nismo imali nikakvih problema, kaže Đorđe. (Napisala i snimila M. KOŠTA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter