Još nije otkriven (ni) ubojica Radmile Marković

Radmila Marković ubijena je koncem siječnja 2011. (S. PERŠIĆ/arhiva)
Radmila Marković ubijena je koncem siječnja 2011. (S. PERŠIĆ/arhiva)

Jedino dosad nerazjašnjeno ubojstvo u Istri, odnosno Puli, jest ono 78-godišnje Puljanke Radmile Marković u De Franceschijevoj ulici na Verudi Porat 2011. godine.

Da je žena ubijena u svojem stanu, kao i u slučaju Koviljke Radosavljević, otkriveno je nakon obdukcije na patologiji pulske Opće bolnice, i to tri dana nakon pronalaska tijela. Marković je nađena mrtva u subotu, 29. siječnja 2011., oko 19.30 sati u prizemnom stanu četverokatnice u De Franceschijevoj ulici 62, nakon što se članovima obitelji nije javljala na telefon. Stan je navodno bio zaključan pa je alarmirana policija, ali i vatrogasci, koji su morali nasilno otvoriti vrata.

Nesretna je žena navodno pronađena na podu u lokvi krvi, s vidljivim ozljedama glave. Prvotna nagađanja da je preminula nesretnim slučajem, odnosno da je pala i na taj način zadobila kobne ozljede, srušene su nalazom patologa koji je zaključio da su ozljede nastale od udarca nekim predmetom.

Unatoč temeljitom očevidu i razgovorima policije s više desetaka ljudi, ubojica Radmile Marković do danas nije otkriven. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter