Još nije imenovan novi šef Elektroistre

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Nakon što je razotkriveno da je Valter Krizmanić, smijenjeni direktor Elektroistre, posjedovao nevažeću fakultetsku diplomu, u javnom poduzeću odlučili su provjeriti sve diplome i svjedodžbe svojih zaposlenika. Kako nam je rekla Lidija Džaja Moharić, glasnogovornica HEP-a, odluku je donijela direktorica društva HEP ODS Ljiljana Čule.

"Direktorica je donijela odluku o provjeri vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi svih radnika u sjedištu društva, te vjerodostojnosti diploma direktora i rukovodećih radnika u svim distribucijskim područjima", poručili su iz HEP-a.

U HEP-u nisu odgovorili na upit tko trenutačno zamjenjuje otpuštenog direktora Valtera Krizmanića, te provjeravaju li navode pojedinih medija da se bavio protuzakonitim aktivnostima. Jedan je dnevni list, naime, objavio kako je Krizmanić zbog "krađe struje" još 1995. godine imao posla s policijom.

Vrlo je neobično da uprava HEP-a ni nekoliko dana nakon smjene Valtera Krizmanića nema ime novog direktora Elektroistre. Čak ne objašnjavaju hoće li za tu dužnost raspisati javni natječaj, iz čega se može zaključiti kako će ga ponovno izabrati po stranačkom ključu.

 Istodobno, razotkriven je novi skandal u vrhu Hrvatske elektroprivrede - direktorica Ljiljana Čule, koja je došla iz stranačke kvote Hrvatske narodne stranke - zaposlila je u tom javnom poduzeću sina, kćer, zeta i snahu. Niti jedan od njih, za sada, nije zauzeo upražnjenu fotelju u Elektroistri. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter