Još jedna žrtva poduzetne Silvane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potaknuta pricom Glasa Istre o Silvani iz Pule koja je, umjesto posla cuvanja starijih osoba u Italiji, "pronašla" samo dodatne troškove gospodi Biserki, našoj redakciji javila se još jedna prevarena citateljica. I ona se, naime, želeci zaraditi nešto novca, obratila Silvani buduci da je cula za njeno iskustvo u pronalaženju talijanskih obitelji koje traže žene iz Hrvatske za cuvanje starijih osoba. Nazvala ju je te joj je Silvana rekla da ce joj pronaci obitelj na podrucju sjeverne Italije za dnevnicu od 40 do 50 eura te se obvezuje da ce joj do tri puta naci posao ako nije zadovoljna.

"Rekla je da je put placen, da cesto ona sama vozi žene u Italiju te da joj dam 1.100 kuna kad mi nade posao. Pitala me koliko imam godina, imam li iskustva u njegovanju starijih osoba i znam li talijanski jezik", kaže naša citateljica. Nakon dogovora, Silvana joj se javila mjesec dana kasnije rekavši da joj je našla posao kod jedne obitelji u Trstu za dnevnicu od 40 eura te rekla da joj plati dogovorenu proviziju.

"Našle smo se i dala sam joj 1.100 kuna za koje nisam dobila nikakvu potvrdu niti smo potpisale ikakav ugovor. Dogovorile smo se za datum kada krecem u Trst. Pitala sam je da mi da adresu i broj telefona obitelji u koju idem, ali rekla je da nije potrebno jer ce i ona doci te ce me osobno predstaviti. Dan prije polaska zvala sam je da potvrdim termin, no više je nisam mogla dobiti na mobitel, nije mi se javila do datuma kad sam trebala krenuti pa ni nekoliko dana kasnije. Kasnije mi je rekla da je žena koju sam trebala cuvati završila u bolnici, ali da ce mi naci drugu obitelj", prica ona.

Tek ju je nakon nekoliko dana Silvana nazvala i javila da je ugovorila novi termin i drugu obitelj, no kasnije joj je rekla da su i oni odustali. "Na moje inzistiranje dala mi je adresu i telefonski broj trece obitelji u Italiji. Rekla je da ce mi dnevnica biti 40 eura, da ih nazovem, ali da ne kažem svoje ime jer je taj posao vec bio ugovoren za neku drugu ženu. Toj obitelji sam telefonirala, no oni su mi rekli da se oni ni s kim nisu konkretno dogovarali, da ne ocekuju nikakvu pomocnicu i da placaju maksimalno 800 eura mjesecno. Sve mi je to bilo sumnjivo pa sam opet zvala Silvanu koja mi je zamjerila što se nisam lažno predstavila. Tada sam joj rekla da mi vrati novac koji sam joj dala, na što je pristala tek nakon mog dugotrajnog inzistiranja", prica naša citateljica.

No, nakon toga joj se Silvana opet danima nije javljala na mobitel. Kad se ipak javila, uspjele su se dogovoriti i vratila joj je cijeli iznos. "Nisam je prijavila policiji jer mi je vratila uplacenu proviziju. Srecom, nisam nasjela na njene price i otišla u Italiju, no potrošila sam mnogo vremena i novca na telefone uzalud, a zasigurno ima još žena koje je prevarila", zakljucila je.


Podijeli: Facebook Twiter