Još jedna vesela maškarana rooolada

Brzi i spretni biciklisti (G. PRODAN)
Brzi i spretni biciklisti (G. PRODAN)

Maškarano, veselo i "razvoženo" bilo je subotnje poslijepodne u dvorištu porečkog starog remonta, gdje svoje radionice ima Društvo Naša djeca. U sklopu Velikog malog karnevala, 19. po redu, vozila se već tradicionalna maškarana rooolada. Ime joj sve govori - trebaš biti maskiran i na rolama, tj. koturaljkama ili pak romobilu, bičikletici i sličnom prijevoznom sredstvu.

Ovog se puta okupilo dvadesetak maškaranih malih natjecatelja, od dvije, koliko su imali Adrian i Magdalena, do 12 godina. Prevladavali su romobilisti, a osim brzine žiri je ocjenjivao i stil i maštovitost. Svi su sudionici nagrađeni lizaljkama i kalendarima DND-a, a oni najbolji dobili su i maske koje si mogu sami dovršiti. Bila je to donacija tvrke Lory Masks, a Concettino je poklonio tortu za najljepšu grupnu rukom rađenu masku - za pčelice iz prvih razreda porečke osnovne škole.

Da bude u stilu rooolade, iz iste pekare stigle su i rolade za druženje nakon utrka, a aktivisti DND-a frigali su fritule i kuhali čaj za svih. S malim maškarama - uz natjecatelje bilo ih je još više desetaka "samo" maskiranih - došao je i priličan broj roditelja, ili/i nona i nonića, nerijetki su se i maskirali, pa je i njima bilo zabavno. Klinci su se okušali i u gađanju lukom i strijelom, koje je vodio Fredi, skakali na traplulinu, plesali. Lijepo karnevalsko poslijepodne organizirali su i sami proveli - od ukrašavanja i vođenja programa do kuhanja čaja - zaposlenici i volonteri DND-a.

U suradnji i uz financijsku pomoć Grada u utorak će DND na Trgu slobode, s početkom u 10 sati, upriličiti i 19. veliki mali karneval na kojem će sudjelovati maškarane grupe iz porečkih vrtića i osnovnih škola. (Napisao i snimio G. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter