Još jedna rekordna godina

Skupština Turističke zajednice Grada Pule
Skupština Turističke zajednice Grada Pule

U hotelu Park Plaza Histria jučer je održana 4. sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Pule na kojoj je među ostalim, predstavljen i usvojen izvještaj o aktivnostima i financijskom poslovanju TZ Pule u 2014. godini, izvještaj o radu Turističkog vijeća te izvještaj Nadzornog odbora o izvršenom nadzoru nad radom i financijskim poslovanjem. Sjednicu je vodio predsjednik Boris Miletić, dok je izvješća predstavila direktorica Tz-a sanja Cinkopan Korotaj.

- Protekla je godina bila još jedna rekordna godina za Pulu, i ostvarili smo odličan rezultat, rekla je Cinkopan Korotaj, kazavši da je u odnosu na 2013. godinu zabilježen porast dolazaka i noćenja za osam posto.

Prošle je godine Pulu tako posjetilo 280.958 turista koji su ostvarili 1.520.962 noćenja. Što se tiče prihoda, pulski TZ je u 2014. godini ostvario 10.384.347 kuna prihoda što je pet posto više od planiranog, dok su rashodi bili 10.251.593 kuna. Što se tiče pak ostvarenja noćenja po kapacitetima, u 2014. zabilježen je rast kod svih, osim hostela što je rezultat sve većeg broja malih iznajmljivača. Registrirano je više od 1.300 kreveta više u odnosu na 2013. godinu. U odnosu na lani, a što se tiče noćenja, Nijemci su u Puli ostvarili osam posto više noćenja, Talijani 11 posto, Hrvati četiri posto, Austrijanci 10 posto, Velika Britanija 13 posto, Slovenija 12 posto, Poljska četiri posto. Pad je zabilježen samo kod Nizozemaca od četiri posto, dok su Mađari ostvarili rast od čak 28 posto te Šveđani od 29 posto.

Na sjednici je također istaknuto niz projekata i manifestacija koje su odrađene, a posebno je istaknut "Svijetleći divovi" koji je dovršen kroz festival Visualia i koji je odjeknuo u cijeloj Hrvatskoj, ali i svijetu te je tim ostvarena velika promocija Pule. Na tom je festivalu sudjelovalo čak 10.000 ljudi. Također, uspješno su nastavljeni festivali Outlook i Dimension. Tijekom 2014. godine TZ Pula je sufinancirala održavanje više od 150 manifestacija kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera koje su dovele i zabavljale goste u Puli. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter