Još jedna razočaravajuća polusezona

Vanja Iveša i Nikola Žižić (M. MIJOŠEK)
Vanja Iveša i Nikola Žižić (M. MIJOŠEK)

Spustio se zastor na prvi dio sezone u Prvoj HNL koju su nogometaši Istre 1961 okončali na osmoj poziciji na ljestvici s 19 prikupljenih bodova, isto koliko ih ima i pretposljednji Osijek. Odigrano je 21 kolo tijekom kojeg je "zeleno-žuti" dres obukao 31 nogometaš, što je definitivno prevelika brojka, a momčad predvode Nikola Žižić po minutama i Stefan Nikolić po golovima.

Stoper pristigao ljetos iz slovenske Krke odradio je 18 utakmica od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka te je sa 1.620 minuta bio najstandardniji "zeleno-žuti" igrač, dok se Nikolić pet puta upisao među strijelce, što za 1.390 minuta provedenih na terenu i nije neki učinak za klasičnog napadača.

U "klub tisuću" upisalo se 12 igrača, a kad bi po minutaži igrače koji su najčešće boravili na terenu složili u momčad, ona bi istrčala u formaciji 4-2-3-1. Na golu bi bio Iveša, bekovi Mišić i Heister, stoperi Žižić i Ojdanić, dvojica zadnjih veznih Đurić i Zlomislić, trojica ofenzivnih veznih Repić, Bouhna i Tomić te Nikolić u špici napada. Iz udarnih 11 ispao je Kasalica iz dva razloga, jedan je taj što je na terenu proveo devet minuta manje od Repića nad kojim bi, u nekim normalnim okolnostima, sigurno bio u prednosti, a drugi je njegov učinak jer ipak nekako bolje zvuči kad ti rezervni napadač nije zabio niti jedan gol, nego kad to isto napravi starter.

Sve u svemu, ova momčad na papiru ne izgleda tako loše, ali učinak na terenu puno je mjerodavniji, a on je pokazao da puno igrača pristiglih na "Drosinu" ovog ljeta nisu opravdali očekivanja. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter