Još jedna piranja u Dravi!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Dravi je pronadena još jedna piranja! Ta specificna vrsta ribe, koja inace obitava iskljucivo na južnoamerickom kontinentu, ovoga puta pronadena je u Austriji. Lokalni mediji javljaju da je Gerhard Kurath iz Leibsdorfa piranju iz vode izvukao u blizini Klagenfurta.

"Nisam je odmah prepoznao, mislio sam da se radi o nekoj drugoj ribi. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da sam upecao piranju", rekao je Kurath. Pretpostavlja se da je piranju u Dravu bacio prijašnji vlasnik, koji se nije više želio o njoj brinuti. Piranja je, zbog iznimno toplog ljeta, uspjela preživjeti u Dravi, ali vjerojatno bi uginula nakon prvog zahladnjenja.

Podsjecamo, prošlog je tjedna piranju u Dravi pronašao i hrvatski ribic. Tihomir Everle iz Drave je izvukao crvenu piranju, koja je zagrizla mamac od kukuruza na 34. kilometru rijeke dok je pecao u camcu.

"Mislim da je u pitanju cijelo jato. U roku od pet minuta skinule su mi sve kukuruze s udica. A to ove naše ribe sigurno ne bi napravile", kazao je tada Tihomir.


Podijeli: Facebook Twiter