Još jedna nepoželjna knjiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Elektronicka knjiga koja objašnjava kako jednostavno manipulirati Amazonovim top listama bestselera uklonjena je iz ponude te internetske knjižare. Autor knjige "The Day the Kindle Died" Thomas Hertog tvrdi da je moguce vlastitu knjigu pretvoriti u Amazonov bestseler ostavljanjem pozitivnih komentara i lažnih kritika.

Hertog tvrdi da mu je isto pošlo za rukom s vlastitim financijskim prirucnikom "Wealth Hazards", kojim je nadmašio i djelo Donalda Trumpa koje se nalazilo u istoj kategoriji. Autoru je trebalo oko 45 dana da svoju knjigu ucini brojem jedan u kategoriji ekonomije. Nijednom recenziju, kao ni visoku ocjenu, Amazon nije odbio, napisao je u knjizi.

Hertog je zakljucio da su Amazonove ljestvice bestselera nepouzdane, da se njima lako manipulira i da zavaravaju kupce. Hertog je svoj novi naslov 'The Day the Kindle Died' objavio u prosincu prošle godine, a sada tvrdi da je djelo uklonjeno vecer prije Nove godine, nakon što se pojavio clanak o knjizi na stranici TechEye. Na nekoliko dana je uklonjeno i njegovo prethodno djelo 'Wealth Hazards'.

Oba djela vracena su na stranice Amazona, ali bez podataka o prodaji, kao i bez uploadanih recenzija. Hertog je kritizirao poteze te internetske knjižare optuživši ih za cenzuru protiv koje se ona inace oštro buni u medijima. Upravo je protivljenje cenzuri bio Amazonov glavni argument za stavljanje u prodaju kontroverzne knjige 'A Pedophile's Guide to Love and Pleasure' Phillipa R Greavesa. Ipak, knjiga je nakon brojnih protesta javnosti uklonjena.


Podijeli: Facebook Twiter