Još jedan dopis Vladi za spas TESU-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kupci, narucitelji i poslovni suradnici vjeruju da ce TESU nastaviti raditi, a ocito je da poduzecu ne vjeruje njegov vlasnik odnosno Ministarstvo financija", kazao je predsjednik štrajkaškog odbora Rajko Kutlaca, koji je ponovno uputio dopis predsjednici Vlade Jadranki Kosor moleci je da se obecana pozajmica Hrvatskog fonda za privatizaciju u iznosu od 15,8 milijuna kuna što prije riješi.

Kutlaca ipak vjeruje da ce se stvari pomaknuti s mrtve tocke i da bi novac kroz nekoliko dana mogao stici. Naglašava da bi pozajmica trebala biti dostatna za deblokadu racuna, place zaposlenika, doprinose državi te da bi se manji iznos iskoristio za nabavku repromaterijala.

"Novac s nestrpljenjem ocekujemo, ali smo potpuno svjesni da on nece riješiti sve dubioze. Upozorio sam premijerku Kosor da se ne smije dozvoliti propast poduzeca koje i dalje prima narudžbe, kao i to da nam zbog nebrige vlasnika prijeti stecaj što bi bio potpuni krah. Vlasnik nam mora pružiti ruku i dati šansu da krenemo dalje", izjavio je Kutlaca.

Radnici na placu cekaju vec punih sedam mjeseci, a od njih ukupno 134, cak polovica ih je ovih dana otišla na godišnji odmor.


Podijeli: Facebook Twiter