Još jedan branič dobro bi došao, no šira ofenziva je imperativ

Edel O'Mahoney: "Naši gledatelji još uvijek nisu dovoljno upoznali Istru"
Edel O'Mahoney: "Naši gledatelji još uvijek nisu dovoljno upoznali Istru"

Dvije pobjede i tri remija u pet utakmica – tako zvuči vrlo dobar pripremni učinak nogometaša Istre 1961 tijekom boravka na Pohorju. Prethodno su u Umagu odigrali još dva susreta, slavili 4:1 protiv amaterske Agencije Umag, te od slovenske Gorice upisali i jedini poraz (0:3). Iako takve ogledne utakmice poslovično nisu mjerilo kasnijih natjecateljskih dosega, za Puljane je svakako dobro da su ih apsolvirali uspješno, te da u pobjedničkom ozračju dočekuju početak prvenstva i teške izazove protiv Dinama, Osijeka, Rijeke…

U osam dana priprema i pet oglednih utakmica u Sloveniji, pulski stožer praktički je kombinirao dvije grupacije igrača. Jedna je u glavnini bila sastavljena od pojedinaca koji su iznijeli teret većeg dijela protekle sezone, te se kao takvi smatraju okosnicom momčadi za početak iduće, a odigrala je veći dio dvoboja protiv Anžija (1:1), Zorje (2:0) i Vorskle (1:1)  U druge dvije utakmice (Cluj 2:2, Rudar 3:0) većina minuta pripala je igračima na probi, odnosno priključenim mladićima iz omladinskog pogona i rezervnim opcijama, a činjenica da su se uspješno nosili s protivnicima i ostvarili pozitivne rezultate ide u prilog njihovim opcijama da konkuriraju za prvu momčad ''zeleno-žutih''.

Iako Puljanima nakon svega predstoji još generalna proba protiv novopečenog slovenskog prvoligaša Ankarana (subota), prethodni ogledi sveli su na minimum dvojbe oko sastava s kojim će Istra 1961 ući u novu sezonu Prve HNL. Trener Darko Raić Sudar u međuvremenu je naglasio kako ih dobri rezultati na pripremama neće zavarati, te kako momčadi treba još po jedno ozbiljno pojačanje u svakoj od linija, no on trenutno mora raditi s onim što ima jer ostalo će uigravati tek kroz prvenstvo. Uostalom, pokažu li se neke od prinova kao dobre akvizicije koje mogu iznijeti teret uvodnih kola, kadar se može širiti i strpljivije. Ranija praksa nas uči da se poneki ''kapitalac'' najčešće dade uhvatiti pri kraju prijelaznog roka. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter