Još dva termina za Balaševica na Brijunima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon šesnaest rasprodanih koncerata u zagrebackom kazalištu Kerempuh, legendarni novosadski kantautor ?orde Balaševic uz pratnju pijanista Aleksandra Dujina, a na poziv Rade Šerbedžije dolazi i na Brijune. Nastup ce se održati u cetvrtak, 9. srpnja u tvrdavi Minor na Malom Brijunu, a ondje ce Balaševic i pretpremijerno predstaviti svoju knjigu "Kalendar mog detinjstva". Buduci da je taj koncert vec rasprodan, naknadno su dodana još dva termina. Tako ce Balaševic na Malom Brijunu nastupit i u petak, 10. srpnja te u subotu, 11. srpnja.

Na posljednjem koncertu u kazalištu Kerempuh u povodu objave knjige "Kalendar mog detinjstva" Balaševic je izjavio : "Mislio sam da je pravi trenutak da pocnem pisati biografiju jer uvijek ima onih koji misle da bolje znaju što si radio nego ti sam. Tako sam napisao knjigu o najboljem periodu svog života".

Kako je nedavno za naš list rekao Robert Zadravec iz agencije Kormoran, koja organizira ovaj koncert, rijec je o cetverosatnoj predstavi u sklopu koje Balaševic naizmjence predstavlja red šale pa red pjesama.

- Zapravo je to koncert upotpunjen raznim anegdotama iz njegovog djetinjstva, kao što su školske priredbe, neobican odnos izmedu bake i djeda s majcine te s oceve strane, nespretnosti njegova oca, odlasci na more… Jednak program je predstavljen i u Zagrebu te ga je kroz 16 rasprodanih nastupa pogledalo gotovo devet tisuca ljudi, kaže Zadravec.

Veli da je do ove suradnje došlo zahvaljujuci velikom prijateljstvu Balaševica i Šerbedžije, a osim toga Rade glumi u Balaševicevom filmu "Prica o Vasi Ladackom", koji je trenutno u postprodukciji.

Koncert pocinje u 21 sat, a brod iz Fažane polazi u 20.30. Ulaznice se mogu kupiti u Puli u CD shopu Centar, u Rovinju u Dallas music shopu, u Rijeci u Dallas music shopu i Aquariusu te putem sustava Eventim. Takoder, ulaznice se od danas mogu kupiti i na prodajnom mjestu teatra Ulysses u Fažani.

Inace, posljednji koncert na ovim prostorima Balaševic je održao u lipnju 2001. godine u pulskoj Areni, kada je prihod donirao pulskoj Opcoj bolnici za kupnju gama kamere.


Podijeli: Facebook Twiter