Još bolja Spectacvla Antiqva

Borbe gladijatora u Areni (M. ANGELINI)
Borbe gladijatora u Areni (M. ANGELINI)

U četvrtak, 29. svibnja, u pulskoj Areni iznova će zaživjeti gladijatorske borbe kroz prošle godine pokrenutu manifestaciju Spectacvla Antiqva koja je polučila izvanredne rezultate. U organizaciji Turističke zajednice Pula, Arheološkog muzeja Istre te Javne ustanove Pula sport, pokrenut program prošle je turističke sezone pratilo oko 20 tisuća gledatelja koji su u pulskom amfiteatru osjetili duh rimskih vremena Pule.

Prvo ovogodišnje izdanje manifestacije Spectacvla Antiqva organizirano je, prema informacijama na web stranici TZ-a Pule u 20.30 sati kada svi zainteresirani za gladijatorske borbe, ali i razne radionice na temu načina života Rimljana, mogu pobliže pogledati. Ove turističke sezone, od lipnja do rujna, Spectacvla Antiqva moći će se pogledati 13 do 15 puta i to u večernjim satima. Cijena ulaznica ista je kao i lani, odrasli plaćaju 70 kuna, a djeca 30 kuna, a može ih se kupiti na blagajni Arene te Info centru TZ Pule na Forumu.

Spectacvla Antiqva je program namijenjen oživljavanju duha prošlih vremena te prikazivanju Arene u funkciji za koju je stvarno bila korištena u rimskom razdoblju. Za ovu sezonu najavljeno je poboljšanje programa, odnosno izvedbe glumaca, kostima i scenografije i kvalitete prezentacije, te dvije-tri nove atraktivne gladijatorske borbe uz one postojeće. Namjerava se na platnu projicirati određene priče o samim gladijatorima, reklame te promovirati kulturnu i povijesnu baštinu tako da se posjetitelji koji prvi uđu u Arenu zabave prije početka manifestacije. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter