Još 50 novih izvođača na Dimensionsu


Britansko-hrvatski organizatori Dimensions festivala objavili su novih 50 izvođača koji će od 26. do 30. kolovoza nastupiti na pulskoj tvrđavi Punta Christo, a među njima se, s 35 godina karijere, ističe Juan Atkins, jedan od začetnika techno glazbe, koji u Pulu dolazi s novim, hvaljenim albumom "Digital Solutions".

Beskompromisna glazba

Na već poduži popis gostiju predstojećeg četvrtog izdanja ovog elektronskog underground festivala dolaze i techno velikani - detroitski kolektiv Underground Resistance, koji će predstaviti svoj live projekt Timeline. Osnovani u kasnim 80-tim, njihova beskompromisna glazba i militantna estetika odražavala je tešku političku, socijalnu i ekonomsku situaciju u Detroitu, pogotovo za afroameričke stanovnike, kojima i sami pripadaju.

U Pulu dolaze i Kristian Beyer, polovica njemačkog dueta Ame, kao i cijenjeni engleski producenti Boddika, s jedinstvenom mješavinom modernog garagea, housea, electra, d’n’b-a i breakbeata te Loefah, ključna figura u stvaranju i razvoju dubstep scene.

Svi oni pridružit će se već najavljenim izvođačima, od kojih je glavno ime George Clinton, jedan od rodonačelnika funka (Parliament/Funkadelic), a tu su još i Moodymann, Ben Klock, Lil Louis, Mala, Gerd Janson, Dusky, Mount Kimbie (DJ set), Surgeon…

Regionalni izvođači

Objavljena su i imena regionalnih izvođača, a uz one udarne, Petra Dundova i Iliju Rudmana, tu su još Homeboy, Miss Sunshine, Zarkoff, Mislav, Pytzek, ekstrakt crew (Mimi, Labud, Ganik, Novell), Leg i Your Gay Thoughts (Gregor S & SSS).

Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points Live, kao što smo već objavili, glavni su izvođači koncerta otvorenja ovog festivala u pulskoj Areni 26. kolovoza, dok zatim naredna četiri dana na tvrđavi Punta Christo slijedi izbor housea, techna, jazza, soula, drum and bassa i psycha vodećih svjetskih glazbenika: DJ-eva, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva. (Z. ANGELESKI)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter