Jordanskom olimpijcu 14. Arena cup

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Već četrnaesti put zaredom posljednja nedjelja u kolovozu bila je rezervirana za treći pulski plivački mini-maraton. Nakon dionica ''Fratarski-Bunarina'' i ''Stoja-Valsaline'', na red je došao i ''Arena cup'' čija 2000 metara duga ''open water'' staza počinje i završava na kupalištu Stoja.

Sa starta se u nedjelju ujutro otisnulo ukupno 154 plivača i plivačica, zaključno s Draganom Brenkom i neizostavnim Walterom Kapovom. Dinamični duo malčice je zakasnio na startnu ravninu, ali kao da je prije njihovog ulaska utrka uopće mogla početi.

Cilj je s vremenom 24.05 prvi dotaknuo Lawrence Fanous, 32-godišnji triatlonac iz – Jordana.

- Točnije, živim u Ujedinjenom kraljevstvu, ali inače sam iz Jordana i nastupam za tamošnju triatlon reprezentaciju – otkriva Lawrence, koji je participirao i na lanjskim Olimpijskim igrama u Brazilu.

- Ovdje sam na ljetnom kampu s djevojkom i grupom kolega iz austrijske reprezentacije, zahvaljujući zajedničkom treneru, vašem Martinu Papišti, te Sari Vilić kod koje odsjedamo.

Puljanka Sara, također austrijska reprezentativka, je ostala na kopnu zbog lakše viroze, ali eto, nek' se zna da je ona ''krivac'' za internacionalizaciju pobjedničkog postolja. Nakon Fanousa u cilj su prvo ušla dva Talijana, Zaninello i Nanetti iz Pordenonea, a potom još dva ''njezina'' Austrijanca.

- Bio nam je ovo odličan trening, pogotovo jer je bilo ''gusto'' pa sam kroz cijelu utrku morao biti koncentriran. Poslijepodne nastavljamo s trkačkom dionicom, tako da za nas nema odmora – smije se pobjednik.

S obzirom da prošlogodišnja pobjednica i rekorderka Sara Vilić nije nastupila, priliku da postane nova prva dama Arena cupa iskoristila je Urša Kveder iz Kopra, čijih je 27.22 bilo dovoljno za prvo mjestu u ženskoj konkurenciji ispred Valnee Ramljak i Natali Žgomba. (D.R.K., snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter