Jorasu i Škofu smeta trotoar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutros oko 9 sati Joško Joras i njegov sumještanin Anton Škof bagerom su pokušali ukloniti ivicnjak nogostupa pored rampe na mostu izmedu Hrvatske i Slovenije u Plovaniji. Hrvatski policajci nisu dopustili dvojici Slovenaca ulazak bagerom na glavnu prometnicu sa sporedne ceste koju oni inace koriste.

Dok ovo javljamo, pripadnici granicne i interventne policije PU istarske osiguravaju mjesto dogadaja. S druge pak strane, slovenski policajci i naše slovenske kolege novinari prate tijek dogadaja.



Naša novinarska ekipa ušla je u Sloveniju u namjeri da od Joška Jorasa dobije izjavu, medutim bezuspješno. U njegovo ime Anton Škof je izjavio da ce njih dvojica ondje ostati s bagerom dok im hrvatske vlasti ne dopuste uklanjanje njima spornog trotoara.

Kako je rekao Škof, taj ivicnjak žele ukloniti buduci da im prilikom prelaska s asfalta na makadamski put automobili "zaribaju". Upitan ima li to ikakve veze s nedavnim referendumom o arbitraži u Sloveniji, Škof je rekao da je razlog cisto - poljoprivredni.


Podijeli: Facebook Twiter