Joni Mitchell: Dylan nije baš glazbeno nadaren

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kanadska rock glazbenica Joni Mitchell izjavila je za prosinačko izdanje glazbenog časopisa Uncut kako smatra da njezin kolega Bob Dylan, čije pjesme inače voli, zapravo i nije baš glazbeno nadaren, a nazvala ga je i plagijatorom.

"Volim mnogo Bobovih pjesama, no puno je posuđivao od drugih i svoj je zvuk u velikoj mjeri preuzeo od stare američke country glazbe", rekla je Mitchell u intervjuu, koji je u povodu svog 70. rođendana dala za kanadski radio i sada je prvi put tiskan.

"Nije kao da sam ga ja sada razotkrila. Ukrao je sve svoje stihove iz japanskog gangsterskog romana, čak mu je prijetila i tužba, no odbačena je. Rekao mi je jednom da godinama nije napisao pjesmu, a kad sam ga pitala tko ih onda piše, sve je sveo na vještinu", rekla je.

Mitchell kaže da ipak nije sasvim razočarana u njega, uz Leonarda Cohena smatra ga jedinim svojim suvremenikom, a cijeni što je pri stvaranju pjesama ulazio u uloge. S tim svojevrsnim maskama mogao je puno i prava je rijetkost da netko može tako dugo zadržati jedan takav dar, ocijenila je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter