Jonathan, Repetitor i Rambo Amadeus za Božić u Puli

Jonathan (D. ŠTIFANIĆ)
Jonathan (D. ŠTIFANIĆ)

Urban Xmass, dvodnevni božićni festival ovog prosinca u Pulu dovodi neke od trenutno najzanimljivih imena regije. Prvu večer festivala, u četvrtak, 24. prosinca, u klubu Uljanik nastupit će riječki Jonathan i beogradski Repetitor. Dan kasnije, 25. prosinca u Uljanik stiže miljenik pulske publike  - Rambo Amadeus, a za drugi dio božićnog vrhunca pobrinut će se DJ Mario Kovač.

Iskustvo koje su članovi Jonathana upijali svirajući po poznatim riječkim bendovima, ali i naslušanost i individualne autorske kvalitete rezultirali su s četiri pjesme koje se mogu staviti u repertoar bendova kao što su Franz Ferdinand, Editors ili The Strokes. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila. Jonathan će u proljeće 2016. objaviti novi, drugi album.

Repetitor - garažni rock/post-punk trio, jedan od najvećih regionalnih alter bendova i najbolje od suvremene beogradske garažne rock scene. Svi koji su vidjeli Repetitor uživo doći će po novu dozu moćne buke, energije, zapaljivosti benda koji čine Milena Milutinović (bubnjevi), Ana-Marija Cupin (bas, vokal) i Boris Vlastelica (gitara, vokal). Od prvog albuma "Sve što vidim je prvi put" iz 2008. - koji je proglašen jednim od najautentičnijih rock uradaka ovih prostora - te aktualnog hvaljenog "Dobrodošli na okean", o Repetitoru se sve češće piše kao regionalnoj punk rock instituciji. Singlovi "Opet jak", "U pravom trenutku" ili "Biću bolji" najbolja su potvrda i pozivnica.

"Vrh dna", naziv je novog albuma Ramba Amadeusa koji će biti objavljen početkom prosinca i kao da, u samo dvije riječi, ocrtava političku zbilju u regiji. Pulska će publika tako među prvima čuti pjesme s novog albuma, ali i sve one zbog kojih godinama pohode Rambove koncerte.

Nakon Ramba Amadeusa slijedi party s DJ Mariom Kovačem koji je omiljeni redatelj za DJ pultom i čovjek čije se štale prepričavaju danima.

Za vrijeme Urban Xmassa, a i nakon ovog koncertnog programa u Galeriji Makina bit će postavljena izložba fotografija talentirane splitske redateljice videospotova Marcelle Zanki.

Ulaznice u prodaju kreću od četvrtka, 19. studenog, a najpovoljnije ulaznice u prodaji će biti do 30. studenog ( Early Bird festivalska (dvodnevna) ulaznica košta 98 kuna, a Early Bird dnevna 55 kuna. Ulaznice se prodaju u Activa Travelu i Scandal Expressu. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter