Jonas Bokeloh najbrži u sprintu

BICIKLISTIČKA "ZMIJA" - Detalj s jučerašnje utrke (M. GAVRAN)
BICIKLISTIČKA "ZMIJA" - Detalj s jučerašnje utrke (M. GAVRAN)

Sve preduvjete za odličnu utrku imali su sudionici četvrtog međunarodnog Trofeja Umag. Upravo to, lijepo vrijeme su priželjkivali organizatori, ali i sami natjecatelji zna li se kako je kiša ovih dana najčešća pojava. Vremenske pogodnosti iskoristili su vozači 33-ju momčadi da iskušaju trenutačnu formu. Na startu u turističkom naselju Stella maris pojavila su se 194 vozača pred kojima je bila dionica duga 154 kilometra. Trebalo je savladati sedam krugova, od starta trasa je vodila ka Zambratiji, Bašaniji, preko Grupije, Brutije, potom Sv. Marije na Krasu, Kmeta i kroz umašku gradsku četvrt Komunela prema Stella marisu.

Bilo je nekoliko sprinterskih "akcija" pojedinih skupina, odnosno momčadi koje su "ciljale" na najviši plasman. No nisu se uspijevali odvojiti za bezbrižniju vožnju, jer su imali stalnu pratnju. Štoviše, poveća skupina im je "puhala za vrat" tako da su na kraju odlučivale stotinke o poretku najboljih.

Prvi je ciljnom crtom prošao, kako bolji poznavatelji ovog sporta rekoše, odlični njemački sprinter Jonas Bokeloh (Klein Constantia, Češka) u vremenu 3:21.02 sata, nakon dramatične završnice sedmog "đira" odnosno etape umaškog Trofeja. Drugo mjesto je izborio Mamyr Stash (Rusija), a treće mjesto je zauzeo Talijan Filippo Fortin (GM Europa Ovini). Malo je nedostajalo da se njegov sunarodnjak koji vozi za pazinski Meridiana Kamen team, Michele Viola, nađe uz bok najboljima.

Najuspješnijim biciklistima 4. Trofeja Umag nagrade i priznanja su uručili u ime Grada Umaga i turističke tvrtke Istraturist Toni Hrvatin, te tajnica organizatora utrke Maja Perčić.

Iako je samo nekoliko sekundi dijelilo Michelea Violu od pobjedničkog postolja, zadovoljstvo nije skrivao ni sam organizator utrke Ivica Gržinić, a još više suvozači i trener. To ostvarenje je unijelo dodatni optimizam i samopouzdanje u pazinsku momčad.

- Očekivali smo nešto slično od naših ponajboljih vozača. Prava je šteta da se Viola nije uspio "ugurati" među najbolje, jer je to svojom formom zaslužio. Ostao je u ključnim trenucima "zatvoren" i to je presudilo. Na prilazu cilju je planirao bijeg, ali mu okolnosti nisu išle na ruku. Ostaje žal da se nije našao na pobjedničkom postolju. Ništa zato, idemo s podjednakim namjerama na porečki Trofej na kojemu očekujem nešto slično. Momčad je solidno odradila dogovoreni zadatak koji smo imali planiran za umaški Trofej. Svakako moram pohvaliti 19-godišnjeg Davida Jabuku koji je ugodno iznenadio. U svakom slučaju zadovoljni smo ovim nastupom. Veoma dobro je Jabuka vozio i sigurno će dobiti priliku i na porečkom Trofeju. Nakon toga ćemo donijeti odluku tko će biti u momčad za 13. Istarsko proljeće na kojemu će se voziti tri etape – kazao je trener Meridiana Kamen teama Vinko Polončič. (Mijat GAVRAN)

OPŠIRNIJE  U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter