Jole za Božić, a Učiteljice za reprizu dočeka

Jole u Buzetu nastupa 25. prosinca
Jole u Buzetu nastupa 25. prosinca

Božić u Buzetu, glazbena prosinačka manifestacija u svom osmom izdanju za sada ima dva termina: 25. prosinca te 1. siječnja, a u pripremi je i treći termin 26. siječnja s gostom iznenađenja, pa će tako svima željnim zabave ponuditi pravu blagdansku feštu.

Prvi će u velikom šatoru u Mašimovoj škuji 25. prosinca nastupiti Joško Čagalj, popularni Jole koji je ove godine izdao novi album "Remek djelo", šesti studijski album u izdanju Hit Recordsa i Tonike s deset pjesama među kojima su i hitovi "Kada žene tulumare", "Bailando solo", "Sto godina samoće" te aktualni singl po kojem je album i dobio ime. Njegov nastup u Buzetu bit će prava prilika za glazbenu retrospektivu, od prve pjesme "Duša od papira" do najnovijih uspješnica.

Da publika "zagrijana" dočeka zvijezdu večeri i njegov prateći orkestar Bolero, pobrinut će se grupa "Nočni skok", domaćoj publici također vrlo dobro znani sastav iz Slovenije.

Prvi dan nove 2016. godine, za dobru zabavu u Buzetu pobrinut će se Učiteljice, mladi ženski bend, čije su članice iz Kutine, Ljubljane i Koprivnice. Učiteljicama je kažu najdraže nastupati pred publikom jer odlično reagira na njihove autorske pjesme, a također i na ostale pjesme u njihovom repertoaru, a to su uglavnom zabavne pjesme zvijezda hrvatske scene, najavljuje Robert Marušić, direktor Radio Zone.

Božićem u Buzetu nastavlja se tradicija prosinačkog programa kojeg je prije osam godina pokrenula Radio Zona pod pokroviteljstvom Grada Buzeta i Turističke zajednice. Kada je pokrenut, Božić u Buzetu bio je jedinstvene koncepcije u istarskim okvirima.

- Danas i drugi u Istri organiziraju božićne koncerte takve vrste, no koncerti u Buzetu postali su prava blagdanska tradicija koja privlači publiku iz Istre i Kvarnera te susjedne Slovenije, a posebno Kopra, kaže Marušić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter