Jole: Obožavam to što radim

(Foto: Arhiva)
(Foto: Arhiva)

"Božić u Buzetu", zabavno - glazbeni spektakl koji će ove godine doživjeti šesto izdanje, donosi mali maraton vrsne glazbene zabave u tri termina: 21., 25. i 28. prosinca. Jole, Zečić, Ivan Zak i The Night Express - garancija su nezaboravnog provoda, a u velikom šatoru u Mašimovoj škuji, u organizaciji buzetske Radio Zone, prvi će ove subote nastupiti Joško Čagalj, popularni Jole, jedan od najtraženijih zabavljača hrvatske estradne scene.

Majstor dobre atmosfere

Majstor dobre atmosfere prvi puta nastupa na "Božiću u Buzetu". Prilika je to za fanove iz Istre i Kvarnera, ali i susjednog Kopra da uživo poslušaju hitove "Duša od papira", "Nosi mi se bijela boja", "Čaša vina, "Jednina i množina", "Zove, zove, Jole Jole", "Kamatarka", ali i nove glazbene uspješnice. Poput velikog ovosezonskog hit singla "Bailando solo" koji je obilježio vrele ljetne dane, ili pak pjesme "Sto godina samoće", koju je izveo na ovogodišnjem 53. Splitskom festivalu.

Ususret koncertu porazgovarali smo s Joletom.

- Prati vas glas ponajboljeg zabavljača u hrvatskoj glazbi, što mogu očekivati posjetitelji vašeg koncerta u Buzetu?

- Opredijelio sam se da budem pjevač i zabavljač. Obožavam to što radim i trudim se ostati Jole. Nastupam na koncertima, ali i na svim zbivanjima na koja me zovu kada treba napraviti tulum. Čest sam gost u Istri, znam da Istrani dođu sa srcem na koncert, vole se zabaviti, vole i zaplesati i vjerujem da će i koncert u Buzetu biti prilika za jedan odličan tulum.

- Zadnji album "Odijelo" izdali ste 2009. godine, kada možemo očekivati novi?

- "Duša od papira" Tončija Huljića, prvi je moj singl u karijeri, koji mi je 1998. godine otvorio vrata u svijet glazbe. Iduće godine izdao sam debitantski album "Jednina i množina" Slijedili su albumi "Sve su žene lijepe", "Otključano!", "Retrorama", "Zlatna kolekcija" te "Odijelo". Novi album, ako Bog da, namjeravam izdati iduće godine. Nastojim izdati godišnje dvije, tri nove pjesme, ali nikad nisam žurio s albumima jer želim da mi svaki singl zaživi i to se pokazalo uspješnim. Publika dobro pamti moje stare pjesme. Pet godina nisam nastupao u Sloveniji, a na mom nedavnom koncertu u Ilirskoj Bistrici, svi su sa mnom pjevali "Duša od papira", "Nosi mi se bijela boja" pa i sve nove pjesme. Doslovno sam ostao paf!

- U blagdanskom smo razdoblju dobrih želja, što biste poželjeli sebi i svojoj obitelji, a što svojim fanovima?

- Sebi i obitelji da ostanemo na okupu, u zdravlju, sreći, miru i ljubavi i to želim svim ljudima dobre volje, a svojim fanovima jednu nasmijaniju, veseliju i pozitivniju godinu nego što je bila ova i sve to protkano zdravljem. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter