Joksimović:Možete očekivati nezaboravnu ljetnu večer


U Savičenti u srijedu u 21.30 u podnožju kaštela Morosini-Grimani gostuje Željko Joksimović, poznato glazbeno ime s ovih prostora koji je svoju slavu stekao nastupom na Euroviziji 2004., kada je predstavljao Srbiju i Crnu Goru pjesmom "Lane moje" i postigao veliki uspjeh, osvojivši drugo mjesto.

Joksimović je nastavio nizati uspjehe, pojavivši se opet na Eurosongu samostalno, ali i pišući za druge autore, a 2008. vodio je i sve tri večeri ovog natjecanja u Beogradu. Uspjesi su se nastavili, a Joksimović sprema i novi album koji će predstaviti u Savičenti uz stare hitove. Uz njega te večeri nastupaju i The Night Express. Osim što je poznato ime u estradnim vodama kao čovjek za mikrofonom, Joksimović je u zadnje vrijeme znan i kao jedan od sudaca u televizijskom showu "X factor Adria".

Kako Vam je biti dio žirija X factora, je li lakše ocjenjivati druge ili biti ocjenjivan?

- Uloga suca nije nimalo jednostavna, potrebno je da budete potpuno koncentrirani i da sagledate situaciju baš onakvu kakva je, na kraju krajeva mi smo ti koji trebaju pronaći kandidata koji ima upravo taj "X factor". Trudim se biti maksimalno objektivan i realan. Nekada se to nekom dopada, nekome ne, ali iza svakog mog savjeta i obraćanja kandidatima stoji dobra namjera.

S obzirom da je u žiriju i jedan vrlo popularni glazbenik rodom iz Istre, a to je Massimo Savić, zanima me kako se slažete s njim?

- Massimo je divan kolega, zanimljiva ličnost sa zanimljivom karijerom. Veliko mi je zadovoljstvo jer sam imao priliku bolje ga upoznati za vrijeme natjecanja.

Poznati ste i po suradnji s Tonyjem Cetinskim s kojim ste snimili duet za pjesmu "Zabluda". Kako je došlo do suradnje s njim?

- Moja supruga obožava Tonyja i inicijalna ideja je krenula od nje. Ja Tonyja izuzetno cijenim i nije bilo teško dogovorit se. Mislim da je "Zabluda" pjesma koja će dugo trajati i na koju ćemo obojica biti ponosni.

Spremate novi album, pretpostavljam da ćete ga predstaviti na koncertu u Savičenti?

- Svakako da će publika u Savičenti imati priliku čuti nove pjesme i jako sam uzbuđen zbog toga jer me zanima kakva će biti njihova reakcija.

Što još možemo očekivati od vašeg koncerta u Savičenti?

- Možete očekivati puno dobre energije, muzike… jednu pravu lijepu nezaboravnu ljetnu večer.

Kako je kada dođete u Hrvatsku, prepoznaju li vas na ulici, što vam kažu?

- Često i vrlo rado dolazim u Hrvatsku i uvijek se lijepo provedem. Imam puno prijatelja, ali i nevjerojatnu publiku. Kada me prepoznaju jave se, zamole za slikanje, autogram, pohvale moju muziku… a meni je u tim prilika izuzetno zadovoljstvo i čast jer prepoznaju moj rad kao nešto dobro i samo su mi motivacija više da stvaram još bolju muziku.

Kako danas gledate na svoj nastup na Euroviziji? Što ste tu najviše naučili, odnosno što vam je najviše ostalo u sjećanju, samostalno sudjelujući i pišući za druge glazbenike?

- Volim Eurosong, to je natjecanje koje meni kao kompozitoru otvorilo mnoga vrata, promijenilo život i vezuju me predivne uspomene jer sam nastupao više puta samo u različitim ulogama: kao kantautor-izvođač, kompozitor, voditelj...  (Mladen RADIĆ)


 


Podijeli: Facebook Twiter