Johnu Woou Zlatni lav za karijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na medunarodnom filmskom festivalu u Veneciji Zlatnog lava za karijeru dobit ce John Woo, poznati azijsko-holivudski redatelj i producent. Woo je autor filmova koji su imali ogroman svjetski uspjeh kao što su «Face/Off» i «Nemoguca misija 2».

Šezdeset i sedma Mostra održat ce se na venecijanskom otocicu Lido od 1. do 11. rujna sljedece godine. Odluku o dodjeli Zlatnog lava za karijeru Johnu Woou donijelo je upravno vijece festivala pod predsjedanjem Paola Baratte, na prijedlog selektora i direktora Mostre Marca Mullera.

Priznanje mu se dodjeljuje jer je «sineast koji je posljednjih decenija sa svojom revolucionarnom koncepcijom režije i montaže obnovio i doveo do ekstremne stilizacije akcijske filmove kako u Aziji tako i u Hollywoodu».

John Woo autor je videoigara i crtanih romana, jedan je od filmskih umjetnika koji su znatno pridonijeli promjeni filmskog jezika suvremene sedme umjetnosti. Hongkongškog redatelja koji je zaveo Hollywood obožavaju razlicite generacije redatelja medu kojima su i Martin Scorsese, Jonathan Demme, John Landis, Sam Raimi i Quentin Tarantino.


Podijeli: Facebook Twiter