John Newman: Najgore je živjeti u strahu, uživajte u životu

Grožnjan (Arhiva GI)
Grožnjan (Arhiva GI)

- Veoma sam uzbuđen zbog ovog festivala i nastupa. To nam je prvi nastup kojim prekidamo zimski period. Radio sam zimi na svom zdravlju i na novim pjesmama. Veselim se festivalima, mada ću za tri tjedna sasvim drugačije govoriti, rekao je jučer na terasi hotela Parentium u Poreču John Newman, velika svjetska zvijezda, engleski soul i pop pjevač, tekstopisac i producent, uoči nastupa na Rise Up Poreč Music Festivalu što je počeo sinoć u uvali Peškera. Newman je kao headliner nastupio u ponoć.

Zvijezda dječačkog lica

- Prvi sam put u Istri, a lani smo bili u Zagrebu. Poreč i Laguna su lijepa mjesta. Osjećaj je divan i uživam u prijateljskom okruženju, poručio je Newman na konferenciji kojoj su prisustvovali gradonačelnik Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik te Dean Krizmanić iz Lagune Poreč, glavnog sponzora festivala. Konferenciji se odazvala i Petra Oreč, pjevačica hrvatskog benda Vindov Havin, koji je otvorio sinoćnji nastup.

Newman, 27-godišnja zvijezda dječačkog lica i upečatljivog glasa, autor je i izvođač 
niza hitova poput "Love Me Again" iz 2013. koji na You Tube ima nevjerojatnih 533 milijuna pogleda i više od dva milijuna lajkova. U posljednje je dvije godine samo u Ujedinjenom Kraljevstvu prodao 1,3 milijuna ploča. Mnoge je pjesme ostvario u suradnji s drugim glazbenicima, poput "Feel The Love" s drum and bass bendom Rudimental, koji 
također nastupa na Rise Up-u. Do sada je objavio dva albuma - "Tribute" 2013. i "Revolve" 2015. godine.

Idealna ljetna pozornica

- Imam nove pjesme i otvaram nastup s njima, zato i jesam tako uzbuđen. Vidjet ćete da li vam se sviđaju. Novi album još nije snimljen, a vjerojatno će biti uskoro. Uzeo sam si malo vremena jer sam s drugim albumom malo požurio. Jako mi je važno da slijedeći bude i najbolji moje karijere, tako da će izaći kada budem spreman za to, rekao je Newman na pitanje što će izvoditi u Poreču. Novinare je zanimalo i kako će se na britansku pop kulturu odraziti nedavni teroristički napad u Engleskoj koji se dogodio na koncertu američke 
pjevačice Ariane Grande.

- Mislim da neće uspjeti uništiti atmosferu. Ti ljudi žele uništiti ono što mi radimo, 
samo zato što radimo sjajne stvari. Zato treba poručiti djeci da se ne trebaju bojati, trebaju ustrajati na onome što rade i što vole. Najgore je živjeti u strahu od smrti, treba živjeti i voljeti život, uživati u svakom danu, poručio je Newman.

Da u petak na koncertu očekuje dobru zabavu poručila je i Petra Oreč, a gradonačelnik 
Peršurić istaknuo je da se Poreč s ovakvim manifestacijama nametnuo kao top destinacija, te ga posebno veseli što su organizatori prepoznali Peškeru kao idealnu ljetnu pozornicu.

- Nema destinacije na Jadranu s ovoliko organiziranih događaja u sezoni, ali i izvan nje, poručio je Velenik. Nakon sinoćnje prve večeri Rise Up-a, kada su pod noćnim nebom nakon otvaranja Vindov Havin nastupili Icona Pop, John Newman te Roger Sanchez, danas na pozornicu izlaze grupe Redfoo Party Crew, Faithless, Rudimental i Stereo MC's.

(Z. STRAHINJA)



Podijeli: Facebook Twiter