Joe Flacco najplaćeniji igrač u povijesti NFL-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najkorisniji igrač (MVP) ovogodišnjeg Super Bowla, quarterback novih NFL prvaka Baltimore Ravensa Joe Flacco (28) postao je najplaćeniji igrač u povijesti američkog nogometa nakon što je produžio ugovor s Ravensima na još šest godina za 120.6 milijuna dolara. Flacco je na listi najplaćenijih igrača u NFL-u pretekao quarterbacka New Orleans Saintsa Drewa Breesa koji je prošle godine potpisao ugovor na šest godina vrijedan 120 milijuna dolara.

"Nikada mi nije bio cilj biti ovako dobro plaćen, to samo dolazi s dobro obavljenim poslom. Moj cilj je uvijek osvojiti 'Super Bowl'", izjavio je Flacco. Inače, Flacco je postao prvi quarterback koji je uspio ostvariti barem jednu pobjedu u svojih prvih pet sezona provedenih u NFL-u, a u ovogodišnjem je doigravanju imao čak 11 dodavanja za touchdown bez da su mu protivnici ijednom uspjeli presječi dodavanje. U Super Bowlu u kojemu su Ravensi sa 34-31 svladali San Francisco 49-erse Flacco je uspješno izveo 22 od svojih 33 dodavanja za osvojenih 287 jarda. U NFL je Flacco stigao 2008. godine sa sveučilišta Delaware kao 18. izbor na draftu, te je u 80 odigranih utakmica u osnovnom dijelu sezone ostvario 63 pobjede, što je najveći broj pobjeda za nekog quarterbacka u posljednjih pet godina.

"Joe je veliki natjecatelj i vrlo je motiviran da postane najbolji igrač u ligi. Svjestan je toga da bez obzira na naslov imamo još mnogo toga za postići", rekao je trener Ravensa John Harbaugh. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter