Joe Cocker sutra u pulskoj Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra u pulsku Arenu treći put stiže legendarni britanski rocker Joe Cocker i to kako bi promovirao novi album "Fire it up". No, na koncertu koji počinje u 21 sat neće izostati ni njegovi stari i dobro poznati hitovi.

"Fire it up" Cocker je objavio krajem prošle godine i album je naišao na dobre kritike, a s njega su se izdvojile

pjesme "I come in peace", "I'll be your doctor" i "Eye on the prize".

Cocker se glazbom bavi već 45 godina, prvi album objavio je 1969. i od tada niže hitove koji se i danas slušaju. Riječ je uglavnom o obradama, otpjevanim na Cockerov karakteristični način u kojem do maksimuma koristi svoj jaki glas te još izvorne pjesme malo prilagodi, produži, prearanžira pa tako "With a little help from my friends" Beatlesa postaje potpuno nova pjesma u njegovoj izvedbi, a do danas Cocker njome obavezno zatvara službeni dio koncerta. Tako je primjerice i sredinom osamdesetih imao hit "You can leave your hat on" koji je tako dobro otpjevao i koji je postao toliko popularan da mnogi misle da je to Cockerova autorska pjesma. Ali nije, izvorni autor je Randy Newman, a Cockerova verzija nadživjela je slavu tada provokativne erotske drame "Devet i pol tjedana" s Mickeyjem Rourkeom i Kim Basinger.

Još prije "Devet i pol tjedana" rad na glazbi za filmove pokazao se vrlo produktivnim za Cockera koji je za pjesmu "Up where we belong" iz filma "Oficir i džentlmen" osvojio Oscara. Cocker je i nakon toga nastavio nizati hitove poput "Unchain my heart", "When the night comes" i drugih.

Prva dva koncerta u Puli, a zadnji je održan 2005., pokazala su da Cockera publika obožava, a sigurno će se to vidjeti i na sutrašnjem nastupu.

U svojoj 69. godini Cocker i dalje ne staje te radi nove ploče pa je "Fire it up" njegov 23. studijski.

Kada se ne bavi glazbom, Joe Cocker voli provoditi vrijeme sa svojim najdražima, a veliko mu je zadovoljstvo kada može usrećiti djecu pa je zato sa svojom ženom Pam osnovao zakladu CKF -  Cocker Kids’ Foundation (Cockerova zaklada za djecu). Osnovni motiv zaklade je pružiti pomoć mladima da ostvare svoje ciljeve.

Ulaznice za pulski koncert dostupne su na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te online na www.eventim.hr, no za VIP ložu i ložu su rasprodane. Karte za tribinu koštaju 225, a za stajanje 200 kuna. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter