Joyceov "Mačak i vrag" razveselio mališane

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Veselo je bilo u utorak u Titovom parku na Rivi gdje su članovi Teatra Naranča za mališane predškolskog uzrasta izveli predstavu "Mačak i vrag", prema slikovnici koju je James Joyce napisao svome unuku.

Predstava je održana u sklopu obilježavanja Bloomsdayja - dana posvećena liku i opusu ovoga poznatog pisca. Nakon predstave i uživanja u knjižnici na otvorenom u centralnoj je knjižnici svečano otvorena izložba radova pristiglih na likovni natječaj "Bloomsday 2015."

Ove je godine natječaj bio raspisan u dvije kategorije - za učenike nižih razreda osnovne škole i učenike srednje škole. Svečano otvorenje izložbe i proglašenje najboljih radova uveličala je sopranistica Marija Blažek i skladatelj Michael Roner, koji su izveli nekoliko autorskih skladbi - uglazbljenih Joyceovih poezija.

Inače, svi su radovi pristigli na natječaj izloženi u Čitaonici dnevnog tiska, a po tri autora iz svake kategorije su nagrađena. Prvu nagradu, u kategoriji osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda, dobila je Mia Kešmer iz drugog razreda osnovne škole Monte Zaro. Drugo mjesto osvojila je Lea Rojnić iz četvrtog razreda osnovne škole Vidikovac, a treće mjesto dijele Veronica Ravarotto i Fabian Matošević iz trećeg razreda osnovne škole Giuseppina Martinuzzi. Oni su, inače, crtali na temu priče "mačak i vrag".

U kategoriji srednjih škola nagrade su dobili učenici Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna - prvo mjesto pripalo je Mateju Perkoviću, drugo Gei Rajić, a treće Marini Kaić. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter