Joca Amsterdam oslobođen krivnje za ubojstvo Pukanića


Prizivni sud u Beogradu pravomoćno je oslobodio Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam optužbe da je organizirao ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, ali je Željku Milovanoviću potvrdio kaznu od 40 godina zatvora na koju je osuđen kao neposredni izvršitelj ubojstva, rekla je Hini glasnogovornica beogradskog suda Mirjana Piljić. 

U obrazloženju presude navodi se da je prvostupanjski sud ispravno zaključio da tužitelj sudu nije pružio jasne i nedvojbene dokaze za tvrdnju o tome da je Jocić u prvom dijelu 2008. godine na teritoriju Srbije organizirao kriminalnu organizaciju s ciljem Pukanićeva ubojstva.

Jocić se nalazi na izdržavanju druge zatvorske kazne od 15 godina, na koju je osuđen zbog poticanje na ubojstvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

Milovanović je još 2013. godine u Zagrebu u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora, jer je podmetnuo eksploziv kojim je Pukanić ubijen, ali prizivni sud smatra da nema smetnji da i beogradski sud proglasi svoju nadležnost jer Milovanović tu kaznu nije izdržao u Hrvatskoj.

Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franić ubijeni su 23. listopada 2008. godine u eksploziji u Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter