Joca Amsterdam organizirao bijeg Kalinica i Milovanovica?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sreten Jocic zvani Joca Amsterdam (49) pripremao je pobunu u Okružnom zatvoru u Beogradu, a dio te akcije, kako se neslužbeno doznaje, bilo je organiziranje neuspjelog bijega "zemunaca" Sretka Kalinica i Željka Milovanovica iz pritvora Specijalnog suda, o cemu se vodi istraga.

Navodno je glavni zahtjev pobune trebao biti opce ublažavanje pravomocnih kazni, a Jocicev interes bi, osim destabiliziranja pravosuda, bio i pokušaj ublažavanja njegove kazne.

I sam Jocic je, naime, 2011. pravomocno osuden na 15 godina zatvora i trenutno je u Okružnom zatvoru. U vrijeme pokušaja bijega Kalinica i Milovanovica Jocic je bio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, gdje je privremeno premješten zbog sudenja za ubojstvo Ive Pukanica.

Dvojica cuvara su nakon suspenzije uhicena i bit ce podvrgnuti i poligrafskom ispitivanju.

Podsjetimo, Joci Amsterdamu vec je u policijskim dosjeima zabilježen bijeg iz zatvora u Nizozemskoj 1993., a Nizozemci su za njim raspisali i Interpolovu tjeralicu 2001. zbog nekoliko ubojstava. Srbija je za njim raspisala tjeralicu zbog ubojstva Gorana Marjanovica, a uhicen je 2002. u Bugarskoj. Dva mjeseca kasnije prebacen je u Nizozemsku. (B. O. I./NL)


Podijeli: Facebook Twiter