Jobs predstavio Appleovo sjedište buducnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni direktor Applea Steve Jobs 7. lipnja je nenajavljeno posjetio sastanak gradskog vijeca u kalifornijskom gradu Cupertinu, domu racunalnog diva, da bi otkrio planove za gradnju novog, supermodernog sjedišta Applea, javlja lokalni list Courier Cupertino.

Prstenasta zgrada s parkom u središtu, zapanjujuceg dizajna koji podsjeca na svemirski brod, imat ce cetiri kata i urede za 12.000 zaposlenih.

"Mislim da se radi o najboljoj poslovnoj zgradi na svijetu", kazao je Jobs, koji se ranije ovog tjedna pojavio na konferenciji Worldwide Developers.



Trenutno je u sjedištu Applea oko 2.800 zaposlenih, a ostatak radi u iznajmljenim zgradama diljem grada.

Novo sjedište bit ce smješteno na parceli od 60 hektara u blizini trenutnog sjedišta tvrtke Hewlett-Packard, koja ce se preseliti sljedece godine.

Kružna zgrada bit ce arhitektonski podvig, a krasit ce je veliko unutrašnje dvorište. "Ne postoji niti jedan ravan komad stakla u toj zgradi", kazao je Jobs.

Okoliš ce biti transformiran iz pretežito asfaltnog u zelenilo. Parking ce biti podzemni, a Jobs je najavio da Apple planira udvostruciti sadašnjih 3.700 stabala na parceli. On želi posaditi vocnjake marelica, kakvi su nekada postojali u blizini gdje je odrastao. Glavni energent zgrade bit ce prirodni plin.


Podijeli: Facebook Twiter