Jo: Nisam navikao na ovako duga trčanja

Novi igrač Istre 1961 Josiel Alves de Oliveira (M. ANGELINI)
Novi igrač Istre 1961 Josiel Alves de Oliveira (M. ANGELINI)

Naporan jutarnji trening, kombinacija rada u teretani i 50-minutnog trčanja, uveo je nogometaše Istre 1961 u jučerašnje slobodno popodne. Prvo ovoga tjedna. Stoga su pulski igrači odmah nakon treninga jurnuli uživati u blagodatima odmora, među njima i igrač čiji je dolazak zasad izazvao najviše zanimanja kod navijača, Brazilac Josiel Alves de Oliveira zvani Jo.

Naporno trčanje ostavilo je vidljivog traga na njemu. Priznao je to odmah u zanimljivoj komunikaciji. Pitanja smo postavljali na talijanskom koji Jo djelomično razumije, a on je odgovarao na portugalskom uz poneku španjolsku riječ koju je ipak bilo lakše razumjeti.

- Nisam navikao na ovako duga trčanja. Toga nema kod nas u Brazilu. Samo se zagrijavamo i odmah prelazimo na rad s loptom. Slično je bilo i u Portugalu gdje sam branio boje Leirije i Moreirensea. Niti tamo nismo ovoliko trčali - čudio se jučerašnjem treningu 25-godišnji Brazilac za kojega je trener Pamić odmah rekao da ima "ono nešto", zbog čega ga u klubu tretiraju glavnim pojačanjem dosadašnjeg prelaznog roka.

- Želio bih zahvaliti svom menadžeru i predsjedniku Ščeglovu što sam došao ovdje i dogovorio suradnju, nadam se da ću to opravdati svojim igrama. Pozicija? Najviše volim igrati u veznom redu iza napadača, lijevo ili desno, svejedno. Nadam se da ću ovdje postići dosta golova, a forte mi je brzina.

Osim toga počet ću učiti engleski kako bih se lakše sporazumijevao sa suigračima. Vremena imam, jer sam ovdje došao sam - dodao je Brazilac koji je nakon potpisanog dvogodišnjeg ugovora izabrao dres s brojem 30 koji je imao u Portugalu. Zbog toga je odbio i onaj s brojem 11 koji je ostao slobodan odlaskom najboljeg strijelca Gorana Roce.

Tako je Jo jedan od četvorice igrača s kojima je pulski klub dosad sklopio dvogodišnje ugovore. (R. CAR)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter