JK Horizont: Marko Pereša preuzeo kormilo

Novi učitelj porečkih jedriličara - Marko Pereša
Novi učitelj porečkih jedriličara - Marko Pereša

Jedriličarski klub Horizont Poreč u novu je godinu krenuo s novim trenerom. Kako nam je rekao predsjednik kluba Alfredo Mendiković, na raspisani natječaj za trenera javilo se nekoliko kandidata, a Izvršni odbor je odlučio povjerenje ukazati 22-godišnjem Puljaninu Marku Pereši. Novi trener porečkih jedriličara dosadašnji je član Uljanik Plovidbe, a u karijeri je dva puta osvajao naslov viceprvaka Europe u klasi laser 4.7.

- Odlučili smo ukazati povjerenje mladom Pereši s kojim otvaramo novu stranicu u razvojnom putu kluba - rekao je predsjednik Horizonta Alfredo Mendiković. - Novi je trener predstavio svoj plan i program rada. Prve reakcije su više nego zadovoljavajuće pa vjerujem da ćemo s Perešom ostvariti dugu i uspješnu suradnju, ustvrdio je Mendiković.

Pereša je na mjestu trenera naslijedio Lovranca Zvonka Rakitičana s kojim je klub surađivao unazad pola godine. Ujedno će nastaviti i tradiciju Puljana na čelu struke porečkog kluba s obzirom da je sve do prošlog ljeta punih sedam godina trener Horizont Poreča bio Dario Kliba koji je u međuvremenu u Puli utemeljio novi klub Clivo. (K. K.)


Podijeli: Facebook Twiter