Jisti, piti i plesati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maškarana svita na celu s meštrom Giuliom Codigliom i meštricom Sanjom Bosnic Bebom preuzela je kljuceve Grada od umaškog gradonacelnika Vilija Bassanesea i najavila da ce vladati ukupno 12 dana. Sad vec bivši sindako Bassanese, iako samo privremeno, nije imao drugog izbora nego povuci se na kraci odmor, zajedno sa svoja dva zamjenika i suradnicima, uz opasku da su pokušali i sami, ali ocito nisu uspjeli uvesti reda. No, Bassanese je uvjeren da meštar ima dovoljno znanja i iskustva da Grad postavi na mjesto koje mu pripada.

Da reda bude pobrinut ce se maškare, koje su ujedno najavile da službeni program Dana umaškog karnevala pocinje u subotu i traje do 17. veljace, kada ce pusta spaliti u Petroviji.

- Ovo je 12. put da preuzimamo vlast i, u nadi da ce nam gradski proracun platiti sve troškove, postavili smo svoju zastavu na gradsku upravu. Obecavam da tijekom kratke vladavine necemo izazvati tolike dižgracije koliko ih je napravila politika u zadnjih deset godina. Jisti cemo, piti i plesati do jutra svaku noc, a forši i cilo lito. S nadom da sve gre lišo i da nece biti kiše, neka nam žive umaške maškare, uskliknuo je citajuci javni proglas meštar Giulio.

Zatim je, u maniri pravih politicara, obecao da ce kljuceve Umaga vratiti na trgu u Petroviji tocno na Pepelnicu.


Podijeli: Facebook Twiter