Ježina: Samo da napadači prorade

Dirigent obrane Istre 1961 - Antonijo Ježina (M. MIJOŠEK/arhiva)
Dirigent obrane Istre 1961 - Antonijo Ježina (M. MIJOŠEK/arhiva)

U 28 dosad odigranih kola Prve HNL nogometaši Istre 1961 primili su 29 golova. Više nego dobar doseg, od kojeg su u ovoj sezoni bolji jedino Dinamo s 18 i Hajduk s 24 primljena gola. Najviše vremena na "zeleno-žutom" golu proveo je Andrej Prskalo, koji je pulsku mrežu čuvao na 19 utakmica, tri je puta, krajem jesenskog dijela sezone, između vratnica stajao Božidar Radošević, da bi u zimskoj stanci u Pulu stigao Antonijo Ježina i prigrabio dres s brojem jedan na leđima.

Golmana rođenog prije 23 godine u Šibeniku nisu omeli ni problemi s meniskusom, već je brže-bolje napravio artroskopiju koljena, preskočio tri utakmice i potom se opet vratio među vratnice, siguran kao što je bio i prije operacije.

- Činjenica da Istra 1961 ima treću obranu lige nije samo moja zasluga, skroman je Ježina. "Dobro smo postavljeni u obrani pa protivnici nemaju puno prostora da nam stvore šanse, ako nešto slučajno prođe ja dobro reagiram i mislim da smo svi skupa zaslužni za ovaj doseg koji smo ostvarili, odnosno tako malo golova koje smo primili."

No, ipak je Ježina ona posljednja prepreka koja dijeli protivničkog igrača od slavlja, a brojke kažu da im ga on često zna uskratiti. Naime, u 540 minuta "žive" igre što ih je proveo čuvajući "zeleno-žutu" mrežu, Ježina je kapitulirao samo četiri puta. Ovaj podatak dobiva još više na vrijednosti ako se zna da su od ta četiri gola tri postignuta iz kaznenih udaraca, tako da je Boras iz Lokomotive jedini nogometaš koji je iz igre svladao Ježinu otkad se on nalazi na golu Istre 1961.

- Svaku domaću utakmicu igramo dobro, dominiramo, stvaramo šanse, ali lopta jednostavno neće u gol. Mislim da je stiglo vrijeme da se i nama napokon otvori, da pokažemo tko je gazda na "Drosini" i skupa s našim navijačima proslavimo tu pobjedu kojoj se svi skupa nadamo i za koju živimo, pobjedu s kojom ćemo riješiti sve dileme oko ostanka, uvjeren je Ježina u pozitivan ishod dvoboja protiv Cibalije, momčadi koju je Istra 1961 svladala u tri posljednja međusobna ogleda.

Ostale jeftinije ulaznice

Cijene ulaznica za sutrašnji ogled protiv Cibalije bit će identične onima protiv Zagreba. Za zapad će se tako morati izdvojiti 40 kuna, za istok 20, a za sjever 10 kuna. Ulaznice će se moći kupiti isključivo na blagajni stadiona ispod sjeverne tribine "Drosine" danas od 15 do 18 sati te sutra od 16 sati. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter