Ježina premijerno na Stanovima u dresu Istre 1961

Pun samopouzdanja - Antonijo Ježina (M. ANGELINI/arhiva)
Pun samopouzdanja - Antonijo Ježina (M. ANGELINI/arhiva)

Prvi su čin trilogije sa Zadranima pulski nogometaši riješili u svoju korist. Onih 1:0 golom Havojića u utorak na "Drosini" konačno je bacilo u prašinu niz od šest uzastopnih susreta bez pobjede nad Zadranima, i sad su uoči dva bliska zadarska ispita Puljani ti koji u njih ulaze vedrih lica.

Pred odlazak put Dalmacije dobre su vijesti za trenera Igora Pamića stigle i na treningu održanom na umjetnoj travi pomoćnog terena - nakon dugo vremena na raspolaganju je imao gotovio sve igrače. Nedostajao je tek Ivor Horvat, pa će tako svoje mjesto u autobusu koji će danas krenuti put Zadra naći 19 igrača među kojima će biti i rekonvalescenti Franjić i Miličević, te Petrak i dva golmana.

Za prvog golmana pulskog prvoligaša Antonija Ježinu bit će to povratak na dobro poznati stadion. Murteranin je do prošle sezone bio prvi čuvar mreže Zadra, a onda je došlo do razlaza i nakon pola godine "hlađenja" Ježina je, prošle zime, potpisao za Istru 1961.

Prošlog proljeća na gostovanju na Stanovima zaključenom 3:2 na pulskim vratima bio Andrej Prskalo, tako da će subotnji prvenstveni ogled 18. kola, koji će početi u 15 sati, uz izravni TV-prijenos na Arenasportu, biti prvi susret Ježine u Zadru kao člana gostujuće momčadi.

- Ne pridajem neku posebnu pažnju toj činjenici što će mi to biti prvi povratak na Stanove nakon odlaska iz Zadra. Branio sam već ove sezone na dva pulska susreta protiv Zadra pa sam već prošao onaj prvi dojam. Ne mogu reći da će mi subotnja utakmica biti kao svaka druga, jer sam ipak tamo proveo najveći dio karijere, ali svi smo u klubu maksimalno fokusirani na to da što bolje odigramo ova dva susreta, pa tako i ja razmišljam. Želim da upišemo pobjedu u prvenstvu i prođemo u polufinale Kupa, rekao je Antonijo Ježina. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter