Ježina: Dostići razinu s proljetnog dijela sezone

Antonijo Ježina (M. MIJOŠEK)
Antonijo Ježina (M. MIJOŠEK)

Čim je sudac dao znak da započne utakmica između Rijeke i Istre 1961, kojom je otpočelo 23. izdanje Prve HNL, dalo se naslutiti da će to biti jedan od onih dana koje će igrači pulskog prvoligaša i njihovi simpatizeri željeti što prije zaboraviti. Nesigurni u sebe, s puno netočnih dodavanja i taktičkih pogrešaka, pulski su nogometaši bili samo blijeda sjena one družine što je proljetos nizala pobjede. U blijedo izdanje cijele momčadi uklopio se i golman Antonijo Ježina koji je već pri prvim intervencijama pokazao za njega neuobičajenu nesigurnost, da bi potom bio i jedan od sukrivaca za drugi gol Riječana.

- Prošlo nam je pet-šest loših pasova, uvukla se nesigurnost i teško se bilo poslije vratiti, kaže Antonijo Ježina. - Cijela momčad nije bila na razini na kojoj treba biti, pa tako ni ja... Ipak, mislim da je u Rijeci s naše strane bilo i dobrih stvari koje nam mogu dati nadu, na koje se možemo osloniti da ćemo, kad ih nadogradimo, polako rasti iz utakmice u utakmicu do razine na kojoj smo bili tijekom proljetnog dijela sezone kad smo igrali vrhunski nogomet.

Nije samo riječki travnjak bio mokar pred sam početak regionalnog derbija. Mnogim su igračima zasuzile oči od atmosfere na Kantridi, minute šutnje u spomen na Alena Pamića na koju se nadovezalo skandiranje njegovog imena i transparenti na tribinama.

- Sigurno je da je sve to skupa djelovalo na nas. Alenova smrt je za sve nas bila veliki šok, uspomene su još friške i sve nas to još drži, ali to nam ne može biti opravdanje za loš ulazak u utakmicu, istaknuo je golman Istre 1961 koju će slični scenarij s minutom šutnje dočekati i u subotu na domaćem ovosezonskom debiju. - Uzelo je to svoje, utjecalo na našu igru, a sigurno je da nikom ni sada neće biti svejedno, ali morat ćemo to nekako potisnuti i koncentrirati se na utakmicu.

Maksimalnu koncentraciju na terenu Ježini zasigurno remeti i spor koji vodi s bivšim klubom Zadrom.

"Zeleno-žuti" će se u subotu pokušati iskupiti za loš ulazak u prvenstvo, što im neće biti nimalo lako i ostvariti jer na "Drosinu" stiže pojačani Split. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter