Ježina: Bio je to totalni nogomet

Antonijo Ježina (M. MIJOSEK)
Antonijo Ježina (M. MIJOSEK)

"Zeleno-žuti" su u Zagrebu upisali prvu ovosezonsku pobjedu, prvu izborenu u Sigetu i prvu uopće što se tiče prvoligaških srazova s Hrvatskim dragovoljcem. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Dejan Radonjić koji je tri dana prije svog 23. rođendana Splitu zabio prvoligaški prvijenac, da bi tri dana nakon što je pogasio svijeće na torti samo potvrdio da to nije bila slučajnost.

No, teško da bi njegov pogodak bio dovoljan za prvi ovosezonski "zeleno-žuti" trobod da na gostujućem golu nije bio Antonijo Ježina, prvo ime zagrebačkog ogleda. Sjajan je bio Radonjić u vršku pulskog napada, ništa slabiji Slavko Blagojević na sredini terena, ali ipak najveće zasluge za pobjedu protiv jednog od direktnih konkurenata u borbi za ostanak idu na adresu 24-godišnjeg Murteranina koji je zimus stigao u pulske redove u kojima dosad nije odigrao utakmicu koja je nalikovala ovoj protiv Hrvatskog dragovoljca.

- Istina živa, bio je to totalni nogomet. Puno šansi s jedne i druge strane, hvala Bogu da smo mi zabili, a oni nisu, pun je dojmova bio Ježina nakon utakmice. - Bila je to stvarno atipična utakmica za nas, jer nam nikad nijedna momčad, bez obzira kako se ona zvala, nije stvorila toliko šansi tijekom 90 minuta. Posebna, sasvim drugačija utakmica, valjda se dogodi takav dan.

Proljetos je Ježina na 11 utakmica čuvao mrežu Istre 1961 i u tih 990 minuta primio sedam golova. No, mora se priznati da je na nekoliko susreta obrambeni zid ispred njega sjajno funkcionirao te je Ježina morao svega dva-tri puta ozbiljnije intervenirati. U Sigetu je scenarij bio sasvim drugačiji i za ono što se na tim utakmicama odmarao, sad je vratio, i to s kamatama. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter