Ježic porekao USKOK-ove optužbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnik Dioki grupe Robert Ježic u petak ujutro iznio je obranu u sjedištu USKOK-a, a kasnije mu je odreden jednomjesecni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i uništavanja dokaza, kako navodi zagrebacki Županijski sud.

Njegov odvjetnik Veljko Miljevic izjavio je da ocekuje da ce USKOK zatražiti jednomjesecni istražni zatvor jer njegov branjenik jer "nije pokazao smisao za pjevanje", odnosno jer istražiteljima nije ispricao ono što su željeli cuti.

Rekao je da je Ježic u USKOK-u iznosio aktivnu obranu, odnosno da se nije branio šutnjom. Nije želio otkriti što mu se tocno stavlja na teret, no kazao je da je Ježic u cijelosti odbacio sve za što ga USKOK sumnjici.

"Jasno je rekao da na temelju opsežne dokumentacije koja postoji unutar Diokija i HEP-a nema apsolutno nikakve pomisli da bi sudjelovao u bilo kojoj od radnji za koje ga se tereti", ustvrdio je Miljevic.

Ježic je uhicen u cetvrtak oko 18 sati u Zagrebu u sklopu istrage vezane uz kupovinu jeftine struje od HEP-a cime je ta državna tvrtka, tvrdi USKOK, oštecena za 6,3 milijuna kuna. Dio je to istrage oko bivšeg premijera Ive Sanadera kojeg USKOK tereti za zloporabu položaja što ju je pocinio u studenom 2008. godine kada je, tvrdi USKOK, na traženje Roberta Ježica naložio Ivanu Mravku, koji je tada bio na celu HEP-a da Diokiju i DINI isporucuje elekricnu energiju ispod povlaštene cijene.

Bivši direktor HEP-a Mravak ranije je osumnjicen i da je tvrtkama u sastavu koncerna Dioki bez odluke uprave HEP-a dao i zajam od 15 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter