Jezero u Valdebeku privuklo i rode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otprilike na sredini Valdebeckog puta vec tri mjeseca raste umjetno jezero izazvano cestim kišama, ali i topljenjem snijegom kojeg je napadalo u sijecnju. S dvije strane ova je poplavljena njiva omedena cestama koje bi, ukoliko se kiše nastave, mogle biti poplavljene baš kao i obližnja dvorišta kuca.

- Jezero je nastalo sredinom prosinca i stalno raste. Malo nedostaje da se voda prelije i dode nam do kuca. Nešto slicno dogodilo se prije 15-ak godina, ali nije bilo baš ovoliko vode. Za to nisu krivi vlasnici njive. Vec su nekoliko puta dolazili neki ljudi iz Grada vidjeti stanje, ali nitko ne može shvatiti odakle ta silna voda dolazi niti kako ju isprazniti, rekao nam je žitelj Valdebeka.

Mještani su zakljucili da se na ovu njivu prilikom svake kiše slijeva voda s Medulinske ceste, pa smatraju da bi se s te strane trebao uciniti nekakav kanal i odvod oborinskih voda. Tek koji kilometar dalje nalazi se još jedno jezero, ono na velikoj livadi na Monte Magnu, koje na svu srecu ipak ne prijeti obližnjim kucama.

Unatoc svoj muci, ova jezera stanarima ponekad izmame i osmijeh na lice pa smo tako doznali da su se nedavno na njima pojavile i rode, koje su zaista prava rijetkost u ovome kraju.


Podijeli: Facebook Twiter